Tipul si cantitatea de apa pentru baut poate fi un factor critic in vindecare. Asta este de obicei trecut cu vederea de doctori, sau sfatul lor nu este unul corect.
Majoritatea adultilor au nevoie de 2-3 litri zilnic de (preferabil) apa plata de izvor.
Precum alimentele integrale, apa de izvor naturala pare sa aiba anumite proprietati spre deosebire de apele „procesate” de toate tipurile. Cel mai probabil sunt anumite proprietati fizice subtile ca rotatia, moment, valenta si altele care devin alterate prin procesare. In principiu, din aceasta cauza apa de izvor pare a fi cea mai buna apa de baut pentru majoritatea oamenilor.
Cea mai buna apa plata. La acest moment recomand: Zizin, Aqua Carpatica,Apa Talea si Dorna. Apa plata Bucovina desi nu cred ca este contaminata, nu o recomand. Cred ca metoda de oxidare cu aer imbogatit cu ozon despre care scrie pe eticheta o face sa isi piarda din starea naturala, devenind procesata. In plus nivelul de minerale este foarte mic: Bucovina (Mg: 2.63, Ca: 9.53) comparat cu Borsec (Mg: 30.6; Ca: 59,86) sau Aqua Carpatica (Mg: 14,3; Ca: 44,9).
Apa filtrata de la robinet. Urmatoarea cea mai buna varianta este, surprinzator, apa de la robinet filtrata numai cu un filtru de carbon. Nu este la fel de pura ca apa plata, insa pare sa functioneze mai bine decat alte tipuri de apa. De exemplu, filtrele in mai multe etape pot elimina mult mai multi contaminati din apa de la robinet decat un simplu filtru de carbon, insa aparent altereaza capacitatea apei de a hidrata corect corpul.
Apa obtinuta prin osmoza inversa nu este recomandata. Apa „osmozata” sau „purificata” cum i se mai spune pe piata este o apa demineralizata si astfel foarte yin. In plus, trecerea apei printr-o membrana de plastic afecteaza negativ anumite proprietati ale apei. Rezultatul este o hidratare mai slaba a corpului, in viziunea mea. Va rog sa o evitati.
Apa din put este extrem de variabila si adesea toxica astazi. Apar multe probleme in cazurile persoanelor care beau apa din put presupusa curata. Majoritatea nu este buna pentru baut chiar daca autoritatile locale o „aproba”.
Apa alcalina. Apa natural alcalina este buna. Apa „alcalinizata” mecanic nu este recomandata. Apa foarte alcalina (pH 8.5 sau mai mare) este prea yin, indiferent ce beneficii poate avea. In plus, aparatele pentru alcalinizare a apei adesea adauga putina platina sau calciu coral in apa, ceea ce e toxic. Este mult mai bine sa alcalinizezi organismul folosind o dieta bogata in legume gatite la aburi, impreuna cu suplimentele necesare si cu stilul de viata recomandat. Nu beti apa alcalina mai mult de cateva saptamani.
Sticlele de plastic. Unora nu le place sa consume apa plata pentru ca este imbuteliata in sticle de plastic. Totusi, toxinele din plastic nu par a fi o problema serioasa, in experienta mea. Apa plata de izvor mai poate fi livrata, pentru a evita problema noilor sticle de plastic.
Dezhidratare. Consumul de orice tip de cafeina sau alcool tinde sa dezhidrateze corpul. La fel si consumul de orice tip de dulciuri sau zahar, inclusiv fructe sau sucuri de fructe. Toate aceste substante au un efect diuretic. Asta ar fi motivul pentru care apa ar trebui sa fie principala bautura.
In concluzie, apa de baut este un aspect foarte important al stiintei Nutritional Balancing. Incepe fiecare zi bând, daca iti permite organismul, 1 litru de apa plata de izvor sau apa de la robinet filtrata cu filtru de carbon. Multi oameni ori nu beau suficienta apa, ori beau un tip de apa nepotrivit. Altii dezhidrateaza corpul consumand cafeina, alcool, zahar, inclusiv fructe.