Dieta pentru Dezvoltare Rapida

I. Introducere
Sase reguli pentru dezvoltare rapida
Ce este dezvoltarea?
Trei articole despre dieta pentru dezvoltare
Diete pentru Oxidatori Rapizi si Lenti
Varierea dietei in functie de gabarit si stil de viata

II. Hrana pentru fiecare zi
Legume gatite
Proteine
Cereale
Grasimi si uleiuri
Fructe si dulciuri
Sare de mare naturala
Bauturi
Hrana pentru bebelusi si copii

III. Alte subiecte
Gatire
Obiceiuri alimentare
Ordinea consumului de alimente
Proportii
Combinarea alimentelor
Alimente fermentate
Sarea in alimente
Toppinguri
Numarul de mese
Rotirea alimentelor
Resturi si congelarea alimentelor
Supe si piureuri
Snacksuri
Mese in oras

Referinte

*************

I. INTRODUCERE

DE CE AVEM NEVOIE DE O DIETA ELABORATA

Motivul este ca toata mancarea de pe planeta este de o calitate nutritionala mediocra sau mai rau. Daca mancarea ar fi fost foarte hranitoare, am fi putut manca o mult mai mare varietate de alimente. Totusi, datorita toxicitatii si depletiei nutritionale generale a mancarii, pentru cea mai rapida dezvoltare, este nevoie sa selectam numai anumite alimente.

SASE REGULI PENTRU DEZVOLTARE RAPIDA

1. Adauga multe legume bine-gatite la micul dejun, pranz si cina. Mananca trei mese pe zi. Nu manca doar cereale si carne, sau mancare chimicalizata precum fast food, sau vegetale crude (salate).

Adultii au nevoie de 2-3 cani de legume bine gatite cu fiecare masa. Este cel mai bine daca sunt proaspete si nu conservate sau congelate. In mod interesant, legumele la conserva dau rezultate mai bune decat cele congelate. Cele crescute fara pesticide si local sunt in general superioare, de asemenea.

Legumele trebuie sa fie gatite sub presiune nu mai mult de 3 minute sau la aburi, nu mai mult de 45 minute. Nu praji, cali sau coace legumele. De asemenea, e preferabil sa nu le faci sote. Aceste moduri de gatit produc chimicale toxice.

2. Mananca numai alimente integrale, naturale. Asta inseamna: NU pudre proteice, NU shake-uri sau smoothie-uri, NU sucuri cu exceptia a 250 ml de suc de morcov sau de grau incoltit, NU albusuri de ou si NU batoane proteice sau de alt fel. Vezi referintele la sfarsitul acestui articol pentru motivele acestor restrictii.

3. Mananca proteine de origine animala de doua ori pe zi, si mananca proteine de trei ori pe zi. Pentru dezvoltare rapida, nu manca o dieta vegetariana. Proteina animala recomandata include carne rosie precum oaie, capra, vita, pui, sardine, oua si putin iaurt de capra.

Totusi, limiteaza portia la 110-140 grame de proteina per portie, nu mai mult.

4. Mananca numai mancaruri care incalzesc. Toate mancarurile tind fie sa incalzeasca corpul sau sa il raceasca. Sunt proprietatii ce tin de fizica. Incalzirea in acest context inseamna o miscare mai rapida a atomilor si a moleculelor. Este de asemenea mai compact, cu o miscare a energiei subtile insprea interior si in jos. Alte invataturi folosesc alte cuvinte pentru a descrie asta cum ar fi yang si yin in medicina Chinezeasca si in Macrobiotica.

Mancaruri care incalzesc includ carne, oua, vegetale gatite, si cereale integrale. Alte mancaruri precum fructe, legumele crude, majoritatea sucurilor, toate tipurile de pudre, si dulciurile de toate felurile tind sa raceasca corpul si asta incetineste dezvoltarea.

Din acest motiv, nu manca zahar, miere, sirop de artar, nectar de agave, produse din nuca de cocos precum apa de nuca de cocos, crema, sau lapte, nici sucuri acidulate, sucuri de fructe sau prea multe fructe si lapte. De asemenea, nu manca mancaruri indulcite precum prajituri, inghetate, patiserii, toate tipurile de deserturi, si multe tipuri de paine.

5. Nu bea lichide cand mananci. Bea apa inainte sa mananci, apoi asteapta cel putin cinci minute inainte sa iei masa. Inseamna totodata sa iti iei suplimentele inainte de masa daca ai nevoie sa bei apa pentru a le putea inghiti. Asteapta cinci minute si apoi mananca masa. Este ok totusi si sa iei suplimente in timpul sau imediat dupa masa.

Nu bea smoothie-uri, shake-uri, bauturi proteice, frappe-uri sau alte tipuri de bauturi care combina apa sau alte lichide cu mancare. Asta ingreauneaza mult mai mult digestia. Daca bei suc de morcovi, bea-l cu cel putin jumatate de ora inainte de masa.

6. Foloseste sare de mare la fiecare masa. Firme preferabile sunt Hain si Hawaiian Bamboo Jade. Sarea de mare este un produs important pentru dezvoltare. Sarea de mare folosita cu moderatie nu ridica presiunea sanguina sau cauzeaza alte probleme.

EVITA sarea de masa iodata, care este un produs procesat si toxic. Evita de asemenea si inlocuitorii de sare precum cloratul de potasiu.

CE ESTE DEZVOLTAREA?

Dezvoltarea este expansiunea campului energetic al unei fiinte umane. Este de asemenea accesarea întregului potențial genetic al unei fiinte umane si este scopul principal al programelor de dezvoltare. Asta este o diferență față de alte tipuri de programe de vindecare și pentru asta este necesară o dietă diferită.

Anumite alimente conțin substantele potrivite necesare pentru dezvoltare. Este nevoie ca acestea sa fie mancate zilnic. Acest articol este despre aceste alimente.

Pentru a intelege mai bine dezvoltarea, citeste Introducere in Dezvoltare, Dezvoltare, De ce si De ce Acum, si O suta de motive pentru Dezvoltare.

Continuăm să cercetăm acest subiect, așa că articolul este actualizat periodic. Vă rog sa îl verificați la fiecare șase luni.

TREI ARTICOLE DESPRE DIETA PENTRU DEZVOLTARE

Pe langa acest articol, doua alte articole sunt despre dieta pentru dezvoltare. Ele sunt:

Alimente pentru Uz Ocazional

Alimente Interzise

DOUA DIETE: OXIDARE RAPIDA SAU LENTA

Principiile dietetice pentru cei cu oxidare rapida si cei cu oxidare lenta sunt similare. Totusi, ele difera in urmatoarele feluri:

Dieta pentru oxidare lenta. Atunci cand rata de oxidare este lenta, persoana are nevoie de mai putine grasimi si mai multi carbohidrati in dieta. Ar trebui sa fie suficiente grasimi si uleiuri in dieta de dezvoltare fara a fi nevoie de grasimi extra. Alimente bogate in grasimi in dieta de dezvoltare sunt:

-Untul de migdale – foarte important! Nu sari peste el pentru niciun motiv. Daca nu iti place, mascheaza-i gustul.

-Tahini de susan

-Uleiul din chipsurile de porumb albastru

-Sardine

-Carnuri (in principal oaie, pulpe de pui, si vita. Carnea de vanat sau de curcan nu prea are grasime

-Oua (in special galbenusul de ou moale)

-Iaurt de capra

-Poate putin unt sau ulei vegetal folosit la gatit

Dieta pentru oxidare rapida. Cei cu oxidare rapida necesita 1-2 linguri de grasime sau ulei cu fiecare masa. Ei necesita de asemenea mai putini carbohidrati in dieta.

Grasimi extra excelente sunt galbenusul moale, smantana, untul, grasimi animale, si putin ulei vegetal de masline, floarea soarelui, sofran sau alte uleiuri vegetale.

Diversifica tipul de grasime sau ulei extra pe care il mananci. De exemplu, nu manca numai ulei de masline sau unt de trei ori pe zi. Asta va dezechilibra corpul si va incetini dezvoltarea.

Pielea de gaina nu este o sursa buna de grasime extra. Nu o manca deloc daca puiul este rotisat pentru că atunci devine toxica.

Carbohidratii. Cei cu o oxidare rapida necesita mai putini carbohidrati decat cei cu oxidare lenta. Totusi, ambele categorii au nevoie de cel putin cateva chipsuri de porumb albastru la fiecare masa.

Ne-am fi dorit ca alte cereale sa poata furniza aceeasi nutrienti ca chipsurile de porumb albastru, insa nu o fac. Ne-am dori de asemenea ca tortillas de porumb albastru sau malaiul sa fie asa de bune ca chipsurile, dar nu sunt. Saritul peste chipsurile de porumb albastru incetineste dezvoltarea cu mult.

Totusi, nu exagera cu cipsurile de porumb, fiindca e foarte usor. Limiteaza numarul la 8-10 la fiecare masa. Daca iti e inca foame, adauga mai multe vegetale in dieta decat sa te umpli cu cipsuri de porumb sau alte cereale.

II. LISTA ALIMENTE RECOMANDATE ZILNIC

LEGUME GATITE

-Mananca 2-3 cani sau 500-700 ml (volum) de vegetale gatite cu fiecare masa, de trei ori pe zi. Aceasta este cantitatea de vegetale gatite, nu crude. De aceasta cantitate este nevoie pentru a remineraliza corpul. Este cea mai importanta parte a dietei, si cea cu care cei mai multi oameni intampina cele mai multe dificultati.

Mancarea este mult mai putin hranitoare astazi decat era cu 100 de ani in urma. Din cauza asta astazi sunt necesare mult mai multe legume gatite. Pentru detalii, citeste Toata lumea este epuizata si toxica.

PREPARARE – Legumele trebuie sa fie gatite pana devin moi, nu crude, crunchy sau al dente. Altfel, corpul nu poate absorbi suficiente minerale si alti nutrienti din ele. Totusi, nu le gatiti prea mult timp. Cand sunt gatite cum trebuie, vegetalele ar trebui sa isi pastreze culoarea, insa sa fie moi.

Pentru asta sunt necesare 2.5-3 minute intr-o oala sub presiune sau 30-40 minute intr-un steamer sau oala cu aburi. Nu urmati instructiunile ce vin cu oalele sub presiune – sunt gresite si vor distruge mancarea!

Niciodata nu gati vegetalele la oala sub presiune mai mult de 3 minute. Este prea mult si distruge chimicalele din mancare necesare pentru dezvoltare. Daca vegetalele nu sunt facute dupa 3 minute in oala sub presiune, trebuie taiate mai marunt.

Daca folosesti oala sub presiune, foloseste apa de calitate si bea apa in care gatesti legumele. Bea-o cu 10 minute inainte sa mananci, sau la cel putin o ora dupa masa, totusi, pentru a nu dilua sucurile digestive.

Daca faci la aburi legumele, poti folosi apa de la chiuveta si sa arunci apa.

Cand sa le gatesti. Ideal, gateste vegetalelele pentru fiecare din cele trei mese. Totusi, este in regula si sa gatesti vegetalelele doar odata sau de doua ori pe zi. Vor tine toata ziua. Ideal, nu le pastra peste noapte, desi sunt ok si resturile de o zi.

De asemenea, nu mai recomandam gatirea sote la tigaie sau calitul legumelor, decat ocazional. Motivul este ca acest mod de gatire produce Advanced Glycation End Products, care sunt toxine. Pentru gatitul legumelor sugeram numai gatitul la aburi si la oala sub presiune.

Vegetalele favorite. Mananca aproape exclusiv vegetalele favorite enumerate mai jos. Sunt peste 30, asa ca nu spune ca nu ai ce sa mananci. Daca nu poti face rost de toate, fa ce poti si mananca din cele pe care le gasesti. Poti incerca sa iti cresti singur – unele sunt usor de crescut.

Un amestec. La fiecare masa, mananca un amestec format din 10 sau mai multe legume recomandate. Asta inlocuieste o recomandare mai veche de a manca intre 5 si 9 vegetale diferite per masa.

Sugeram sa mancati morcov, rutabaga si daikon cu fiecare masa. De asemenea, incearcati sa aveti cel putin 3 tipuri de ceapa la fiecare masa. Celelalte legume pt fi alternate.

Legumele proaspete, crescute bio, local de la piata sunt in general cele mai bune, daca sunt crescute bio. Urmatoarele cele mai bune sunt in general cele bio din supermarket.

Daca nu puteti gasi crescute organic/bio sau sunt prea scumpe, si cele normale sunt in regula.

Daca nu aveti alta alternativa, sunt mai bune cele la conserva decat deloc. Cele congelate sunt cele mai putin bune pentru dezvoltare, asa ca nu le folositi.

FARA Salate. Stim ca asta este opusul a ce recomanda multe autoritati din domeniu. Legumele crude nu sunt recomandate pentru ca corpul nu poate extrage prea multe substante nutritive din vegetalele crude. Pentru detalii, cititi Hrana Cruda.

Alte legume. Este recomandat sa mancati in principal legumele enumerate mai jos. Nu mancati prea multe alte legume, inclusiv verdeturi. Nu furnizeaza suficiente substante necesare pentru dezvoltare.

Pasate sau piure. Poti pasa vegetalele dupa gatire pentru a putea manca mai usor 2-3 cani. Pentru a face asta, dupa ce le-ai gatit, foloseste un blender de mana. Nu folosi un blender normal pentru ca in cele mai multe trebuie sa adaugi apa, iar surplusul de apa dilueaza acidul din stomac si ingreuneaza digestia.

Curatare. Nu decoji vegetalele cum ar fi morcovii, chiar daca nu sunt crescute bio. Curata-i cu o perie pentru curatat legume.

Lista cu legume recomandate:

Legume radacinoase:

  • Daikon sau ridiche alba
  • Morcovi (doar cei obisnuiti, nu cei colorati sau cei mici „baby”)
  • Ceapa eșalotă
  • Ceapa rosie
  • Ceapa alba
  • Ceapa galbena
  • Ceapa dulce
  • Ceapa perla
  • Ceapa cipolline
  • Ceapa verde
  • Praz
  • Rutabaga sau nap suedez (swede)

Legume crucifere

  • Varza rosie (nu si varza albă)
  • Varza de savoy
  • Varza de bruxelles
  • Brocollete, brocolini si baby broccoli (nu si brocoli obisnuit – eu nu am gasit aceste tipuri de broccoli nici in Romania nici in UK)
  • Conopida alba
  • Conopida portocalie
  • Conopida mova
  • Frunzele de la conopida (taiate marunt)

Alte legume. Fasolea verde, si o cantitate mica de: sfecla aurie (nu sfecla rosie), telina, usturoi si ghimbir, chives (un soi de ceapa), usturoi salbatic (allium canadense) si hrean (nou).

Celelalte legume nu contin asa mult substantele necesare pentru dezvoltare, sau sunt prea „reci”. Mancati-le doar ocazional.

Cumparare. Cumpara legume cel putin odata pe saptamana. Daca ai de ales, alege legumele de dimensiune mai mica. Acestea sunt mai „calde”.

Legumele sunt de obicei mai bune daca sunt cumparate varsate, decat sigilate in pungi de plastic.

Depozitare

Cand aduci legumele acasa, clateste-le cu apa si pune-le in pungi curate. Nu inchide pungile complet, pentru ca legumele au nevoie de putin aer. Tine legumele in raftul de jos al frigiderului cu exceptia cepei. Aceasta poate fi lasata la temperatura camerei.

Nota pentru vegetarieni (ceva ce noi nu recomandam): Daca nu mananci carne, atunci trebuie sa mananci putin mai multe legume verzi pentru a obtine fier.

Proteine Recomandate

Surse de proteine care sunt absolut necesare pentru dezvoltare rapida sunt:

Carnea de pui (pulpe si pulpe superioare). Mancati trei sau patru portii de 120-150g saptamanal. Puiul crescut natural sau in aer liber este in general cel mai bun.

Gatirea puiului. Moduri de a prepara puiul:

1 (Cea mai buna metoda) Pune carnea intr-o masina de tocat, sau tai-o in fasii subtiri. Pune carnea tocata sau fasiile la fiert in apa clocotita doar cat sa i se schimbe culoarea din roz in alb. Sunt suficiente 30 de secunde sau poate mai putin. NU GATI PREA MULT CARNEA. Foloseste o paleta pentru a lua puiul din apa fierbinte.

2. Poti gati puiul si la oala sub presiune – NUMAI 3 MINUTE. Fa cateva taieturi pe pulpa pentru a se gati

3. Poti gati puiul si fiert, da nu mai mult de in jur de 40 minute. NU ESTE BINE SA GATESTI CARNEA FOARTE MULT TIMP.

4. Gatitul la tigaie ocazional este ok, insa genereaza AGES care sunt otravuri, asa ca nu o face prea des.

Carnea de oaie. Toate oile sunt crescute in general natural si sunt ok. Mancati doua portii de 110-140 gr pe saptamana.

Gatire carne de oaie. Doua metode sunt:

1 La oala sub presiune timp de 1.5-2 minute. NU GATI PREA MULT CARNEA. Carnea trebuie sa fie rosiatica si suculenta, dar nu cruda.

2. La steamer sau oala cu aburi timp de 8-10 minute.

Prajirea, coacerea sau la gratar sunt mai putin recomandate pentru ca produc AGES, care sunt toxine chimice. Pentru mai multe instructiuni, cititi articolul Carnea de oaie

Nu beti apa in care gatiti puiul, oaia sau vita. Contine toxine. Din acelasi motiv, nu recomandam sa mancati fierturi de carne (broths) de niciun fel.

Vită, crescuta cu iarba sau organica. Este o recomandare mai noua, care da rezultate foarte bune. Puteti manca doua portii de 110-140 g de carne de vita crescuta cu iarba sau organic. Vita obisnuita ce se gaseste la magazin este mai putin nutritiva, este chiar iritanta pentru digestie, evitati-o sau mancati-o doar ocazional.

Cum sa gatiti carnea de vita. Vita este o carne delicata, si anumit compusi de zinc sunt distrusi daca este arsa. Noi sugeram gatirea ei prin înăbușire:

1. Puneți 1 cm de apa la fiert pe fundul unei oale sau tigăi

2. Cand apa incepe sa fiarbă, adaugați carnea sub forma de chiftea cu o grosime de maxim 2 cm.

3. Gatiti-o pe fiecare parte timp de 10-15 secunde. Apoi scurgeti apa, adaugati putina sare si o puteti manca. Carnea va fi putin cruda la mijloc si asta e ok. Totusi, nu ar trebui sa fie rece in mijloc. E bine sa luati 1 GB-3 de fiecare data cand mancati carne.

Ouă. Ouale mancate cu moderatie sunt bune pentru dezvoltare. Ouale de la gaini crescute in aer liber sau bio sunt cele mai bune. Tineti ouale in frigider.

Femeile pot manca pana la 6 oua saptamanal iar barbatii pana la 8 oua saptamanal.

Cum sa gatiti ouale. Ouale trebuie gatite în asa fel incat galbenusul sa ramana moale. Cateva metode sunt:

1. Fierte 3 minute

2. Posat sau fiert in apa

3. Omleta, dar numai moale, nu arsa.

Nu recomandam ouale fierte timp indelungat sau arse, sunt foarte greu de digerat.

Unt de migdale. Recomandam 2 linguri zilnic. Este un aliment foarte important pentru dezvoltare. În Romania puteti comanda de la myprotein, in magazine nu se prea gaseste.

Tahini sau pasta de susan. Sunt recomandate 2 linguri de tahini zilnic, preferabil organic, (insa in Romania nu cred ca exista organic) sau 4 linguri de hummus (care contine tahini). Numai cel din seminte de susan albe este recomandat.

Urmatoarele proteine nu sunt necesare neaparat insa sunt surse de proteine excelente:

Sardine. Sunt excelente pentru dezvoltare. Ideal sunt recomandate 3-4 conserve de sardine pe saptamana. Daca nu mancait sardine, trebuie sa luati 900mg de Omega 3 pe saptamana si 5000iu vitamina D pe zi.

Vânat. Caprioara si renul sunt bune. Evitati carnea de rata, gasca, bizon, urs, mistret. Acestea sunt putin toxice.

Iaurt din lapte de capra. Este bun pentru dezvoltare. Sunt recomandate 300g pe saptamana.

Toate celelalte produse lactate ca iaurtul din lapte de vaca, chefirul, branza si laptele nu contin nutrientii necesari pentru dezvoltare. Sunt de asemenea alimente tind sa raceasca corpul. Din acest motiv este recomandat sa le mancati doar ocazional, maxim 200 g. lactate pe zi, inclusiv unt.

PROTEINE RECOMANDATE OCAZIONAL

Aceste proteine nu prea contin compusii necesari pentru dezvoltare. Astfel sunt recomandate doar ocazional si ar trebui consumate cel mult o data sau de doua ori saptamanal.

Includ: carnea de capra, de curcan, toate tipurile de fasole boabe cu exceptia lintei, si produsele lactate cu exceptia iaurtului de capra.

Cum sa gatiti carnea de curcan. Carnea de curcan se poate arde cu usurinta, si isi pierde astfel mare parte din valoarea nutritionala. Cea mai buna metoda este sa o puneti in apa clocotita si sa o gatiti timp de 15 secunde, numai cat sa i se schimbe culoarea din roz in alb. Apoi o puteti scoate din apa si servi.

EVITATI

Organele (ficat, inima etc.). Contin prea multe metale toxice

Porcul si produsele din porc (carnea, sunca, untura etc.). Este in general infestat, chiar daca este bine gatit. Aceasta carne incetineste dezvoltarea.

Carnurile procesate. Precum salam, parizer, bologne. Contin aditivi alimentari toxici.

Linte. La acest moment nu recomandam lintea pentru dezvoltare.

Prafurile proteice, bauturile proteice si batoanele proteice. Evitati-le pe toate. Nu sunt utile pentru dezvoltare.

CEREALE

Porumb albastru sau mov. Chipsurile tip nachos sau tortillas din porumb albastru sunt cel mai bun tip de cereale pentru dezvoltare. Din pacate nu se gasesc in Romania.

Daca nu le gasiti, sunt ok si cele din porumb normal, galben. Nu sunt la fel de bune, dar contin cativa din nutrientii necesari pentru dezvoltare. Puteti manca 8-10 nachos la fiecare masa. Celelalte tipuri de cereale nu sunt necesare si nici nu ajuta in dezvoltare. Insa este bine sa consumati ocazional si ovaz, mei sau quinoa.

Avertisment – Orez. Toate tipurile de orez, chiar si cel organic, sunt astazi toxice. Nu stim exact din ce motiv, insa la acest moment recomandam sa evitati produsele din orez.

Nu eliminati complet cerealele. Nu evitati complet cerealele decat daca nu le puteti tolera. Pe langa recomandarea de nachos din porumb albastru sau porumb normal, alte recomandari sunt ovaz, mei sau quinoa. Totusi, acestea nu contin asa de multi nutrienti necesari pentru dezvoltare asa ca sunt mai putin importante.

EVITATI:

-Chipsurile de porumb albastru facute cu ulei de nuca de cocos. Produsele din nuca de cocos sunt prea „reci” si usor toxice.

– Toate produsele din faina si toate cerealele rafinate. Faina de grau este iritanta pentru digestie astazi datorita hibridizarii

– Toate produsele din cereale crude ca granola, musli si trail mix. Cateva batoane proteice contin cereale crude.

GRASIMI SI ULEIURI

Pentru oxidare lenta. Nu adaugati grasime in plus la dieta zilnica. Sunt suficiente grasimi si uleiuri in dieta. Alimente care contin grasimi excelente pentru cei cu oxidare lenta sunt: carnea de oaie, sardine, oua, chipsuri de porumb albastru, carnea de pui, untul de migdale, tahini, si carnea tocata de vita.

Pentru cei cu oxidare rapida. Adaugati 1-2 linguri de grasime in plus la fiecare masa. Grasimi si uleiuri acceptate sunt unt, smantana, grasime de oaie, ulei de masline (dar nu il gatiti pentru ca devine toxic), si cantitati mici de alte uleiuri vegetale.

Evitati uleiul de nuca de cocos si uleiul de avocado. Acestea sunt prea yin.

Fructe si Dulciuri

Acestea incetinesc sau opresc dezvoltarea. Sunt alimente foarte reci si prea bogate in zahar. Noi sugeram evitarea tuturor fructelor, sucurilor de fructe, si tuturor tipurilor de zahar, inclusiv miere, sirop de artar, sirop de agave, sirop de orez si alte dulciuri.

Sare de mare naturala

Este un produs excelent pentru dezvoltare si este necesara in aceasta dieta. Puteti folosi sare de mare dupa gust.

Lichide

Apa. Cele mai bune tipuri de apa de baut sunt apa de izvor sau apa de la robinet filtrata cu un filtru de carbon sau cu un filtru de nisip daca este buna de baut in zona dumneavoastra. Apa minerala carbogazoasa este ok.

Evitati apa distilata, apa de-ionizata, si apa obtinuta prin osmoza inversa, deoarece acestea contin foarte putine minerale. Nu adaugati minerale in apa pentru ca asta tinde sa dezechilibreze apa.

Evitati apele alcaline. Acestea sunt toate tipurile de apa cu un PH peste 8.8. Aceste tipuri de apa te vor face sa te simti mai bine pentru un timp. Totusi, ele dezechilibreaza corpul.

Fiertura de oase. Aceasta este o sursa buna de minerale. Totusi, singurul tip care este acceptat la acest moment este fiertura de oase de vita. Celelalte este posibil sa fie contaminate cu plumb.

Suc de morcovi. Este o sursa buna de minerale si de alti nutrienti. Adultii pot bea 3-400 ml de suc de morcovi zilnic. Ca si alternativa, puteti bea 50 ml de suc de grau verde de 2 ori pe saptamana.

Foarte important: a bea suc de morcovi sau de grau verde e similar cu a manca o masa. Nu il combinati cu apa. Beti apa cu minim 10 minute inainte sa beti sucul. Dupa ce ati baut sucul asteptati o ora si apoi beti apa.

Alte sucuri. Nu beti alte sucuri in afara de cele de mai sus. Pentru ca sucurile sunt practic hrana cruda si sunt hrana care raceste organismul. EVITATI toate sucurile de fructe, care racesc si mai mult.

Ceai si cafea. O ceasca de cafea si o ceasca de ceai de plante pe zi sunt ok, dar nu sunt necesare. Ceaiuri bune sunt musetel, hibiscus, lemongrass.

EVITATI ceaiul verde. Este prea stimulant si interfereaza cu un program de vindecare.

EVITATI sucurile carbogazoase, alcoolul, ceaiul de kombucha, alte sucuri si alte bauturi.

Lasă un comentariu