I. Introducere
Acesta este un articol important care descrie principalele probleme ce tin de sanatate ale lumii noastre. Doua adevaruri care sunt foarte putin intelese de cei mai multi oameni si de efectiv toti doctorii sunt:
1. Toata lumea este deficitară nutritional.
2. Corpurile tuturor astazi sunt de asemenea destul de toxice.
Acest articol discuta aceste realitati si ce puteti face in legatura cu asta.
II. Epuizarea nutritionala
De ce este toata lumea epuizata nutritional?
Raspunsul este o combinatie de factori:
1. Deficiente congenitale. Cuvantul congenital inseamna prezent la nastere, dar nu mostenit genetic. Astazi, mai toata lumea nascuta epuizata nutritional datorita epuizarii nutritionale a mamelor. Acesta este un factor congenital care afecteaza practic pe toata lumea din tarile dezvoltate.
Noi gasim ca daca o femeie urmeaza un program de dezvoltare ea va naste „super copii”. Asta nu inseamna altceva decat copii care sunt mai putin deficienti nutritional la nastere, si mai putini toxici, de asemenea.
2. Revolutia verde. Hrana noastra nu este pe aproape la fel de hranitoare astazi cum era acum 100 de ani. Acum aproximativ 80 ani, o noua metoda de a face agricultura a inceput. Fertilizatori noi numiti superfosfati au fost dezvoltati care au stimulat cresterea plantelor. Asta a facut posibile cresteri mari in cantitatea de hrana ce se putea creste pe un hectar de pamant. Fermierii puteau dintr-o data sa creasca pana la de 10 ori mai multa hrana pe hectar.
Singura complicatie a fost ca solul nu avea suficienti nutrienti pentru a face noile recolte la fel de hranitoare. Ca si rezultat, continutul nutritional al hranii crescute cu superfosfati este mult mai redus decat acela al recoltelor crescute in stilul vechi – pana la 90% mai putin.
O alta problema care a aparut a fost ca noile plante nu erau la fel de sanatoase, asa ca erau atacate de insecte si de alti daunatori mult mai mult. Asta s-a rezolvat dezvoltand pesticide foarte toxice pe recolte, si prin dezvoltarea de noi hibrizi de plante care nu sunt deloc la fel de hranitoare, dar produc o cantitate mare, rezista putin mai bine la daunatori, si tolereaza pesticidele putin mai bine.
Luate impreuna, asta s-a numit Revolutia Verde. A fost aclamata ca si o mare realizare stiintifica. In realitate, totusi, a cauzat o drastica reducere a continutului nutritional din hrana noastra. A cauzat de asemenea in mod direct si mult mai multa boala – in randul recoltelor, al animalelor si populatiilor umane. Boli datorate malnutritiei si ingerarii toxinelor chimice folosite in agricultura.
Astazi fertilizatorii superfosfati sunt folositi pe toate culturile, chiar si pe cele crescute ecologic sau bio. Putini fermieri vor sa se intoarca la vechiul mod de a face agricultura, pentru ca nu produce atat de multa hrana per hectar, ceea ce inseamna ca vor castiga mai putini bani.
Decilinul in nutritie a fost documentat amplu prin compararea tabelelor de la Departamentul de Agricultura al SUA care arata continutul nutritional al alimentelor de la 1900 pana in prezent.
Un numar de carti discuta acest subiect, precum Empty Harvest, Understanding the link Between our Food, our Immunity and Our Planet, de Bernard Jensen si Mark Anderson, Avery Books 1990 si 1995. O carte mai veche pe aceeasi tema este Food for Nought, the Decline in Nutrition de Ross Hume Hall, Vintage Books, 1976.
Mai multe studii recente care documenteaza declinul abrupt in continut nutritional al hranii noastre pe parcursul ultimilor 50 ani sunt:
- Davis, D. R., M. D. Epp, and H. D. Riordan. 2004. Changes in USDA food composition data for 43 garden crops, 1950 to 1999. Journal of the American College of Nutrition 23(6):669–682.
- Jack, A. 1998. Nutrition under siege. One Peaceful World Journal, Spring:1, 7–8.
- Jack, A. 2005. America’s vanishing nutrients: Decline in fruit and vegetable quality poses serious health and environmental risks. Amberwaves, Becket, MA.
- Mayer, A. M. 1997. Historical changes in the mineral content of fruits and vegetables. British Food Journal 99(6):207–211. For more details, read Organic Agriculture.
3. Procesarea alimentelor. Chiar daca anumite tipuri de procesare alimentara nu sunt rele, de cele mai multe ori astfel se reduce continutul de vitamine si minerale al alimentelor deja deficitare nutritional cu cel putin 50% sau mai mult.
Cele mai rele ofense includ rafinarea fainii care transforma faina integrala in faina albita, rafinarea zaharului brun in zahar alb rafinat, si rafinarea orezului pentru a obtine orez alb.
O alta insulta, din pacate, este practica generala de congelare a alimentelor. Asta sparge peretii celulari ai hranei si ii deterioreaza continutul nutritional. Acest fapt nu este cunoscut in general. Anumitor produse inghetate li se adauga EDTA pentru a le pastra culoarea. Din nefericire, EDTA este un chelator care se leaga de si elimina o parte din mineralele din hrana si asa deficienta in minerale pe care o avem.
Pastrarea hranei in conserve nu este ideala. Totusi, constatam ca sardinele la conserva sunt un aliment excelent si ca pestii asa-zis „proaspeti” sunt in general nu chiar proaspeti. Legumele la conserva nu sunt asa de bune ca cele proaspete, insa adesea sunt mai hranitoare decat cele inghetate.
O alta insulta serioasa fata de hrana noastra este practica de iradiere a anumitor alimente pentru a elimina microbii. Mai toate tipurile de migdale, de exemplu, sunt iradiate, la fel si multe condimente.
Alte insulte aduse hranei sunt adaugarea de numeroase chimicale toxice in alimente care irita tractul intestinal si pot avea alte efecte daunatoare asupra oricui le mananca. Acestea irita tractul digestiv si au multe alte efecte toxice.
4. Probleme de asimilare. Noi gasim ca majoritatea oamenilor au o digestie slaba si au probleme in asimilarea nutrientilor datorita unei combinatii din urmatoarele:
- Congenitale: deficiente nutritionale si toxicitate cu metale si chimicale
- Traume de toate tipurile – fizic, emotional si mental
- Malnutritie fiindca au mancat ani de zile hrana de slaba calitate
- Toxicitate datorita contaminarii aerului, apei si mancarii. Toxicitatea poate aparea si datorita contactului cu materiale dentare sau sute de alte produse care intra in contact cu pielea
- Toxicitate legata de industria medicala, precum otravuri din vaccinuri, medicamente toxice, si expunerea la radiatii de la Raze X, scanari CT, coloranti si substante de contrast.
- Toxicitate de la folosirea de produse naturale precum plante, remedii homeopate, si alte produse ‘naturale’.
- Stres datorita unor obiceiuri de trai defectuoase sau din alte motive.
- Obiceiuri alimentare nesanatoase precum mancatul pe fuga, in masina, combinarea nepotrivita a alimentelor, si altele.
- Regimuri alimentare neadecvate care sunt foarte grele asupra digestiei. Problemele includ alimentele crude (raw), majoritatea fiind foarte greu de digerat. Alte probleme sunt mancatul de seminte si nuci, bautul de smoothie-uri care sunt combinatii alimentare teribile, bautul lichidelor in timpul mesei, si luatul de prea multe suplimente nutritionale care adesea afecteaza digestia. Pentru mai multe detalii, cititi Health foods that are not healthy.
- Ingerarea de chimicale alimentare care degradeaza corpul
- Infectii ale intestinelor, ficatului, pancreasului si ale altor organe implicate in digestie si absorbtia nutrientilor
- Alte afectiuni care reduc energia digestiva. Sunt multe, dar printre cele mai des intalnite sunt diabet, cancer, si flora intestinala incorecta. De multe ori acestea sunt observate si diagnosticate tarziu, cand sunt in stare avansata.
Cu aproape 40 de ani experienta de lucru cu clienti, noi credem ca astazi, nimeni este ferit de aceste probleme. Aceasta este situatia nutritiei pe pamant astazi.
Toxicitatea Moderna
De ce este toata lumea toxica?
Trei motive sunt:
1. Toxicitate congenitala. Majoritatea bebelusilor sunt nascuti destul de toxici fiindca mamele lor sunt toxice. Asta este destul de evident atunci cand evaluam analizele minerale ale parului de la bebelusi si de la mamele lor. Pentru mai multe detalii, cititi Pre-Natal Care pe drlwilson.com
2. Depletie nutritionala. In concordanta cu conceptul de minerale preferate, daca corpul cuiva este deficient in anumite minerale vitale, acesta va prelua din mediul inconjurator minerale toxice si le poate utiliza in anumite sisteme enzimatice.
3. Contaminarea aerului, apei, alimentelor si a produselor pe care le atingem.
Ce sunt aceste toxine?
Principalele clase de toxine includ:
1. Peste 20 de metale toxice. Acestea includ pe cele comune precum mercur, plumb, arsen, aluminiu, nichel, cadmiu, antimoniu, bismut, uraniu, si altele. Includ de asemenea si forme toxice ale unor minerale vitale ca fierul, cupru, mangan, cobalt, bor, strontiu, molibden, litiu, crom si seleniu. In forma gresita aceste elemente pot fi foarte iritante si toxice
Metalele toxice, si formele toxice ale mineralelor, sunt cele mai rele tipuri de toxine, in opinia mea, chiar daca guvernul SUA sustine ca toxinele chimice sunt mai grave. In experienta mea clinica de peste 40 ani, cele mai multe toxine chimice ies din corp destul de usor cu un program corespunzator. Eliminarea metalelor toxice, totusi, dureaza ani si nu se poate face suficient de profund cu terapia cu chelatori de niciun fel.
Eliminarea lor profunda necesita un program de echilibrare nutritionala, si cativa ani, cel putin, numai pentru a le elimina pe cele mai rele dintre ele. Acest subiect este eplorat mai pe larg in doua articole Toxic Metals si Chelation Therapy. Mai mult, analizele pe urina, par, sange, sau scaun si altele nu pot detecta mare parte din metalele toxice pentru ca acestea sunt ascunse adanc in creier, ficat si in alte parti ale corpului, asa ca nu te poti baza pe aceste analize pentru a sti cate metale toxice ai.
2. Toxine chimice. Sunt mii de astfel de substante in apa, aer si in alimente astazi. Ele variaza de la pesticide si insecticide (care sunt printre cele mai rele) la solventi, aditivi alimentari, materiale folosite in ambalare, scurgeri industriale de la fabrici, gaze de esapament, materiale de constructii, si altele. Pentru mai multe detalii, cititi Chemical Toxicity pe drlwilson.com
3. Toxine biologice. Acestea sunt organisme infectioase precum bacterii, virusi, paraziti, fungi, cancer, si poate altele. Toxicitatea provine nu numai de la activitatea organismelor insasi, ci multe dintre ele secreta toxine care se numesc exotoxine sau endotoxine.
O sursa foarte importanta de toxine biologice este folosirea oricaror vaccinuri, antigripale sau de alte feluri. Nu numai ca acestea introduc virusul vizat in corp, dar multe sunt contaminate si cu alti virusi. In plus, contin toxine chimice si metale toxice in aproape toate cazurile.
O sursa de toxicitate chimica trecuta cu vederea consista in toxine puternice produse in intestine la persoanele cu o dieta sau o digestie improprie. O parte din mancare fermenteaza sau putrezeste in stomac, generand substante foarte toxice precum indoli, scatoli, si cadaverina care de obicei nu cauzeaza multe simptome, dar poate cauza gaze, balonare sau alte tipuri de disconfort digestiv.
4. Toxine mentale si emotionale. Despre acestea nu se discuta de obicei, dar sunt reale. Ele constau in atitudinii si emotii negative sau daunatoare, si credinte si perspective neadevarate si daunatoare. Se discuta despre multe dintre ele in articolele de pe acest site.
Traumele sunt un alt tip de toxina mental/emotionala care cauzeaza disfunctii severe in corp si minte, de asemenea. Acestea sunt discutate in articolele Trauma Release si Trauma Retracing.
5. Toxine electrice si electromagnetice. Acestea includ emanatii, frecvente, campuri electrice si magnetice, si/sau vibratii de multe feluri care nu sunt compatibile cu fiziologia umana. Surse includ telefoanele mobile, turnurile de telefonie mobila, ecranele computerelor, si intr-o masura mai mica, telefoanele fixe portabile.
Alte surse sunt paletele de la turbinele avioanelor, cablurile de la instalatia electrica de 220v, ocazional si cele de la instalatia de 110v, dispozitivele pe baza de scanteie precum bujiile la automobile. Alte surse sunt liniile electrice de inalta tensiune, transformatoarele, cutii de jonctiune, luminile cu flicker precum lampile fluorescente, si alte dispozitive.
Includ de asemenea si liniile de stres geopatic ale pamantului. Acestea sunt surse naturale de emanatii, dintre care unele sunt binefacatoare altele daunatoare. Ele sunt pretutindeni si sunt imposibil de evitat complet. Totusi, unii oameni se simt mai putin confortabil in unele locatii, si radiestezia ii poate ajuta sa localizeze aceste zone si sa mute patul sau mobila pentru a le evita.
Alte surse sunt emanatii de la aparatele de Raze X, si de la alte aparate de diagnosticare si tratament.
Toxinele cauzeaza boli de toate tipurile, inclusiv toate bolile mentale si emotionale
Medicina conventionala sau traditionala ignora aproape complet toxicitatea pe scara larga si epidemica a corpurilor. Ei nu realizeaza conexiunea directa dintre toxicitate si bolile vremurilor noastre. Daca ar face-o, atunci i-ar invata pe oameni sa isi curete casele, birourile, dietele, apa pe care o beau si in care fac baie, si fiecare aspect al vietilor lor.
Lista de toxine
Mai jos este o lista cu cateva dintre cele mai des intalnite produse toxice in societatea noastra actuala.
Casa si gradina: pesticide, insecticide, solventi, spray de gandaci anumite vopseluri, adezivi, etc.
Produse ingrijire corporala: Oja de unghii, fixativ par, vopsea de par, sapunuri, samponuri, lotiuni si creme, parfumuri si aftershave, protectie solara, tatuaje, piercinguri, bijuterii in special cele cu nickel, deodorant si antiprespirant, tampoane, multe dintre remedii, anumite haine datorita materialelor sintetice sau rezidurilor din detergenti.
Medicamente: Aproape toate sunt destul de toxice si ar trebui folosite numai cand sunt absolut necesare. Cautatii alternative naturale, ele exista pentru multe dintre medicamente. Hormonii sunt printre cei mai toxici, din pacate, si toxicitatea este subtila.
Remedii holistice. Plante chinezesti si ayurvedice, alte plante, TOATE remediile homeopate, substantele chelatoare, hormonii bio-identici naturali, anumite produse cu vitamine si minerale ca acid fulvic, acid humic, acid folinic, beta glucan, si multe altele.
Dentitie. fire, punti, aparate dentare (nichel), plombe din amalgam (mercur), dinti cu opturatie de canal (intotdeauna infectati)
Activitati. Golf (datorita pesticidelor de pe iarba), inot in piscine (virusi care nu sunt omorati de clor), expunere la plumb, solventi, vopseluri, argila, benzina, si altele. De asemenea folosirea de droguri recreationale precum cannabis, fumatul si consumul de alcool. De asemenea, promiscuitate, sau a avea in general mai multi parteneri sexuali.
Expunere la locul de munca: ventilatie si aerisire ineficienta, expunere chimica de la materiale de constructii de ex.: tamplarie la formaldehida in materiale din lemn presat, si altele.
Poluare din aer: nivel scazut de oxigen, cadmiu de la franele automobilelor, mangan si alte chimicale in benzina, materiale de constructii toxice, plastice si alte materiale din casa sau de la munca.
Poluare din apa: plastic in apa obtinuta prin osmoza inversa, chimicale adaugate in apa de baut de municipalitati, mineralele adaugate in apa, dozatoarele de apa alcalina, clor, fluor, cupru, aluminiu, si altele.
Contaminarea mancarii: contaminarea produselor in sine, cum este in cazul pestilor si fructelor de mare, in special. Fructele sunt contaminate cu reziduri de fertilizatori NPK. Alinmentele pot contine si reziduri de pesticide, chiar si de la pesticidele bio folosite in culturile ecologice.
Produsele gata preparate comerciale pot contine si pana la o suta de aditivi alimentari, precum coloranti, arome, conservanti, intaritori, etc.
Cum sa iti reduci expunerea la toxine
1. Foloseste cat mai putine medicamente. Aici sunt incluse medicamentele, anestezic, vaccinuri inclusiv cel antigripal si in general remediile de la farmacii. Evita de asemenea drogurile recreationale sau alcoolul, si chiar si remediile holistice sau naturiste.
2. Incearca sa ai aer si apa curate unde stai si unde lucrezi. Cumpara un purificator de aer cu ozon pentru acasa si la locul de munca.
3. Minimizeaza folosirea de produse de corp, si asigura-te ca cele pe care le folosesti sunt naturale si pure.
4. Evita piscinele si jaccuzi complet. Inoata numai in mare, ocean, rauri sau lacuri.
5. Fii monogam sexual, si nu experimenta cu diversi parteneri sau practici care te expun la si mai multi virusi. Asteapta cu sexul pana dupa casatorie, in cele mai multe cazuri.
6. La munca, acasa, si oriunde fi atent la hazardurile toxice si ia masuri pentru a le evita. Nu cumpara produse toxice, sau foloseste manusi si masti daca trebuie sa lucrezi cu substante toxice. Foloseste numai produse 100% naturale: sapunuri, detergenti, cosmetice etc.
7. Cumpara produse crescute natural. Evita cele mai multe produse procesate si preparate. Nu manca mancare cruda la restaurante, inclusiv salate. Evita orice tip de peste sau fructe de mare, cu exceptia sardinelor. Evita fructele complet, si sucurile de fructe.
8. Bea numai apa naturala de izvor. Sticlele din plastic nu sunt o problema, in experienta mea. Nu bea apa osmozata, alcalina, sau alte tipuri neobisnuite de apa. Majoritatea nu sunt asa de bune.
Concluzie
Nu suntem prea increzatori ca medicii obisnuiti si nici chiar cei naturisti sau holistici vor intelege prea curand cat de serioasa e problema dubla a depletiei nutritionale si a toxicitatii. Daca ar face-o, ei nu ar mai risipi banii oamenilor pe analize scumpe si pe medicamente, ci ar corecta mai intai dieta, ar imbunatati digestia si ar incuraja suplementarea nutritionala corecta pentru a inversa aceasta teribila situatie. In experienta noastra, cand se fac acestea, si este dat si un supliment tip enzime digestive, cele mai multe probleme de sanatate dispar singure fara a fi nevoie de analize si investigatii scumpe, medicamente, tratamente cu hormoni, cu substante chelatoare, si chiar interventii chirurgicale in multe cazuri. Asa de puternica poate fi nutritia adecvata si eliberarea toxinelor.