Clisma cu Cafea – Instructiuni si Beneficii

posted in: Proceduri | 0
Clisma cu cafea este recomandată în toate programele de Echilibrare Nutrițională. Sunt printre singurii care promoveaza aceasta metoda alternativa de vindecare in Romania.  Click aici pentru a afla mai multe.

Clisma cu cafea nu se face pentru a ajuta functiei intestinelor ci pentru a stimula ficatul

Max Gerson

Aceasta procedura desi initial poate fi inconfortabila si greu de realizat, daca va creati o rutina, dupa cateva incercari cu siguranta devine mai usor.   Multi clienti ma informeaza ca aceasta procedura le induce o stare de calm, opreste anumite dureri, ii ajuta sa elimine toxine, sa gandeasca limpede si in alte moduri asa ca nu mai sunt deloc deranjati, ci dimpotriva.

Note generale:
1. Este recomandat sa folositi 2-3 cani de apa pentru aceasta clisma. Puteti folosi mai mult, dar dupa experienta mea, nu este necesar.  Daca nu o puteti retine bine, incepeti prin a folosi chiar mai putina apa.

2. Apa distilata sau Ice Age Glacial Spring Water (apa din ghetar) sunt cele mai bune pentru clisma cu cafea. Ambele au un continut scazut de minerale asa ca vor absorbi mai mult din esenta cafelei. Daca nu va sunt la dispozitie puteti folosi apa plata sau apa filtrata de la chiuveta cu filtru de carbon.

3. Este foarte eficient sa faceti procedura de doua ori intr-o sesiune. Faceti destula cafea pentru doua clisme si faceti mai intai una, o eliminati si apoi inca una imediat.

4. Puteti retine clisma pentru mai mult de 15 minute. Nu este esential in toate cazurile, insa puteti obtine mai multe beneficii daca o retineti pana la 1 ora.

5. Anumite persoane pot face pana la 4 clisme pe zi, fiecare cu pana la doua lingurite de cafea. Pentru alte persoane  organismul nu poate face fata cafelei. Asa ca fiti prudenti. Daca sunteti nesiguri, folositi pana la 4 lingurite de cafea pe zi, chiar daca faceti 4 proceduri pe zi. Dr. Gerson (cel care a facut populara aceasta metoda) folosea mult mai multa cafea, dar lumea s-a schimbat mult in 100 de ani.

Decide unde vrei sa faci procedura si pozitia corpului

1. Pozitia corpului. Sugerez sa stati pe spate, unele persoane prefera sa stea pe o parte sau in genunchi sprijiniti pe coate. Pe spate este mult mai relaxant si puteti face si alte elemente ale programului mai usor din aceasta pozitie.  Acestea sunt meditatia/exercitiul mental, folosirea saunei cu inflarosii, exercitiul de aliniere a coloanei si masarea picioarelor/reflexoterapie.  Aceasta combinatie de rutina matinala este minunata.

Cea mai buna pozitie pt clisma cu cafea

2. Ridicati soldul. Daca este posibil, stati in asa fel incat soldul sa fie usor mai sus decat capul. Se poate face usor folosind un prosop  sub solduri.  Este recomandat sa faceti asta pentru a ajuta cafeaua sa patrunda adanc in corp si astfel e mai usor sa retineti solutia. Totodata, gazul intestinal va avea tendinta sa se miste in sus spre zona anusului si sa fie eliminat. Majoritatea persoanelor au dificultati sa retina cafeaua datorita prezentei gazelor.

3. Locatie
A) puteti intinde un prosop sau o saltea pt yoga pe podeaua din baie
B) unele persoane fac procedura in cada, in special daca nu sunt prea inalte
C) pe o masa pt masaj
D) in pat dupa ce intindeti vreo 2 prosoape pt a preveni scurgerile

4. Pentru copii Clisma cu cafea este excelenta si pentru copii, chiar si pentru bebelusi, dar trebuie facuta cu mare grija. Asigurati-va ca folositi mai putina cafea si mai putina apa pentru copii. Cea mai usoara pozitie, in majoritatea cazurilor, este sa asezati copilul pe burta pe un pat, si sub mijlocul sau sa asezati un prosop sau si mai bine un . Parintele poate sta langa el pe pat. Lubrefiati varful irigatorului bine si introduceti-l usor si cu grija, direct in sus dinspre picioare. E posibil sa fie nevoie sa asezati un mic prosop deasupra anusului pentru a sustine retinerea solutiei. Cand ati terminat, copilul se poate intoarce si elimina cafeaua la toaleta sau pe pat 🙂

NECESAR

Cumparati  preferabil  cafea organica, inchisa la culoare eventual din Columbia. Aceasta ar fi cea mai buna dar teoretic orice cafea va functiona. Nu folositi cafea instant sau cafea decafeinizata. Pentru prospetime maxima cumparati cafea boabe pe care sa le macinati, insa nu este obligatoriu. Pastrati cafeaua in frigider pentru a o pastra cat mai proaspata.

Prepararea cafelei

Poate fi preparata in mai multe moduri:
1. Cea mai buna – metoda 12 minute
2. La aparatul de cafea
3. Noua metoda la aburi
4. Inmuierea cafelei  fara a fi fiarta.  Este o metoda mai Yin, deci nu asa de buna. Totusi este rapida si poate mai la indemana daca calatoriti. Cateva detalii despre fiecare metoda:

Metoda 1. Metoda 12 minute Puneti 1-2 cani de apa intr-un ibric. In mod ideal folositi apa distilata insa si apa plata este foarte buna, doar ca nu va absorbi cafeaua asa de bine precum cea distilata.

Adaugati  intre o jumatate si doua linguri de cafea si asteptati sa dea in clocot. Cand sunteti la inceput, folositi mult mai putina cafea pentru a fi siguri ca o tolerati. De exemplu incepeti cu jumatate de lingura  de cafea si cresteti pe masura ce va asigurati ca o tolerati bine.  Apoi cresteti pana la 1-2 linguri de cafea.

Dupa ce a dat in fiert, micsorati flacara si lasati-o sa fiarba la foc mic pentru 12 minute.  Cafeaua este acum gata, insa mult prea fierbinte.

Temperatura ideala a cafelei. Pentru aceasta procedura, cafeaua trebuie sa fie la temperatura corpului sau putin mai jos.

Testarea temp cafelei. Pentru a testa temperatura cafelei, puneti un deget in ibric. Ar trebui sa fie o temperatura confortabil-calda. Daca solutia este prea fierbinte sau foarte rece, va fi mai dificil sa o retineti.

Racirea cafelei. Pentru a raci cafeaua fierbinte puteti adauga apa la temperatura camerei.

PREGATIREA

  • Pregatiti irigatorul, asigurati-va ca este curat, conectati furtunul la recipientul albastru si celalalt capat la canula (varful alb pentru clisma intestinala) si invartiti robinetul in pozitia perpendicular fata de furtun, asta va bloca, cafeaua sa curga. Puteti agata recipientul albastru de un suport pentru prosop sau poate de clanta de la usa, ideal este sa fie la aprox 1-1.5 m.
  • B. Turnati cu grija cafeaua in recipientul albastru, asigurandu-va ca indepartati zatul sau ramasitele solide. Puteti face asta turnand usor cafeaua astfel ca zatul va ramane pe fund. Altfel, puteti folosi o foaie pentru filtru de cafea.
  • C. Inlaturati aerul din tubul irigatorului. Acesta este un pas important, asa ca nu uitati de el. Pentru a face asta puneti varful irigatorului in cada, asigurandu-va ca recipientul albastru plin cu cafea este la o inaltime mai mare fata de varf, deschideti robinetul pentru a permite aerului sa iasa afara, apoi inchideti rapid robinetul.
  • D. Lubrefiati bine varful irigatorului cu putina vaselina, sapun, crema de ras, ulei de masline sau ulei de cocos.
  • E. Ideal ar fi sa aveti scaun inainte sa va apucati de procedura. Nu este obligatoriu insa va va fi mai usor sa retineti cafeaua. (Unele persoane prefera sa faca una sau mai multe clisme cu apa simpla inainte de a face clisma cu cafea, pentru a curata colonul. Aceasta duce la prea multa expunere la apa si tinde sa faca corpul prea yin, ceea ce nu este bine.)

Cum se face clisma

Irigator clisma cafea Agatati bine recipientul cu cafea (albastru in foto). Introduceti varful irigatorului usor si cu grija, direct in sus dinspre picioare, invartiti putin si intoarceti usor pentru a ajuta. Introduceti canula (varful) cel putin 4 cm, ideal este aproape complet. Lasati cafeaua sa se scurga inauntru. Deschideti robinetul si cafeaua va incepe sa se scurga, daca nu o face ridicati sau strangeti usor furtunul. In tot acest timp tineti varful inauntru pentru ca cel mai probabil va iesi afara. Daca aveti vi se pune carcel sau va simtiti inconfortabil inchideti robinetul, intoarceti-va putin pe o parte si pe cealalta, respirati adanc si asteptati sa treaca. Dupa ce tot lichidul s-a scurs recipientul se va strange si puteti sa inchideti robinetul. Puteti sa lasati varful inauntru sau sa il scoateti usor.

NOTA: Daca aveti gaze, categoric lasati varful irigatorului (alb) inauntru si lasati robinetul deschis. Gazele intestinale vor fi eliminate prin inrigator. Altfel, nu veti putea retine clisma bine atat cat este necesar – minim 10 minute.

Intoarcerea pe o parte. O idee excelenta este ca odata ce cafeaua este inauntru sa va intoarceti pe partea dreapta, astfel ca, cafeaua se scurge prin colon. Asta va imbunatati efectele clismei, asa ca va rog sa faceti asta. Daca stati intins pe spate, intoarceti-va pe partea dreapta pentru 2 minute. Apoi intoarceti-va inapoi pe spate. Asa ajutati lichidul sa parcurga  colonul transvers si in parte din colonul ascendent.

Ce sa faceti in timpul clismei. Majoritatea raman intinsi pe spate pe prosop sau pe o saltea de yoga. Alte persoane se ridica de jos si se aseaza in pat cu un prosop asezat sub mijloc pentru a preveni scrugerile. In orice caz, nu va plimbati cu cafeaua inauntru. Acesta este un moment ideal sa faceti Meditatia Roy Masters! De asemenea va puteti masa picioarele sau face exercitiul pentru coloana. Este de asemenea un moment ideal sa practicati respiratia profunda, abdominala. Mai puteti sa ascultati muzica sau pur si simplu sa va relaxati.

CURATARE

Eliminarea cafelei. Incercati sa retineti solutia de cafea cel putin 10-15 minute. Mai mult este si mai bine, pana la o ora. Cand sunteti pregatiti sa eliminati cafeaua, ridicati-va si eliminati-o in WC. Este in regula daca putin lichid ramane inauntru. Asta inseamna in general ca sunteti putin deshidratat(a). In acest caz, ar trebui sa beti mai multa apa, sau un alt tip de apa.

Spalarea echipamentului. Spalati tubul, recipientul albastru si varful bine cu apa si sapun, si asezati-le la uscat. Nu este necesar sa le sterilizati.

Pofta de mancare. In general vi se va face foame dupa clisma cu cafea. Este in regula sa mancati dupa ce ati terminat. Nu va sugerez sa mancati inainte. Asteptati o ora, daca este posibil dupa ce ati mancat si apoi faceti clisma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *