Este Nutritional Balancing Pentru Tine?

 

Despre programele Nutritional Balancing:

Cum functioneaza programul. Eliminarea simptomelor este de regula scopul metodelor de vindecare, fie ca sunt metode conventionale, holistice, naturopatice, nutritionale, bazate pe plante, pe operatii  si altele.
Nutritional Balancing functioneaza altfel. Vindeca corpul marindu-i capacitatea de a produce energie. Acest proces, si numai acesta, permite corpului sa elimine TOATE tipurile de afectiuni. Simptomele dispar de la sine, rar fiind necesare remedii specifice.  Este un fenomen usor misterios, ce poate fi inteles numai prin prisma conceptelor precum teoria bolii in raport cu stresul si teoria generala a sistemelor.

Programul elimina si toxine ascunse, leziuni, infectii si alte probleme. In concret, programul vindeca conditii din faza incipienta, latenta sau sub-clinica. Acesta este un mare avantaj fata de orice alt program pe care l-am studiat. Acest fapt sugereaza ca Nutritional Balancing este mult mai sigur, un program de vindecare bazat pe preventie.

Cand urmezi un program de Nutritional Balancing, productia ta de energie bio-chimica, sau energie adaptiva, se imbunatateste datorita unei combinatii de metode, dar in principal prin echilibrarea nivelului mineralelor folosind ca referinta o analiza a mineralelor firului de par. Nu am reusit sa folosim cu acelasi succes probe de sange, urina sau alte teste in acest scop, insa studiile continua in acest sens.

Unicitatea stiintei Echilibrarii Nutritionale (Nutritional Balancing) consta intr-o abordare strans legata de fizica si nu de nutritie sau medicina. Alimente, suplimente nutritive si anumite proceduri de detoxifiere sunt folosite in combinatii precise pentru a corecta dezechilibre in principal la nivelul atomului, si nu la nivelul organelor sau al tesutului. Exista mai multe articole pe acest site care explica Nutritional Balancing in detaliu.

PENTRU CE AFECTIUNI POATE FI BENEFIC

Acest program a fost oferit de peste 45 ani catre peste 100.000 oameni. Pentru majoritatea afectiunilor fizice dar si mental/emotionale, Nutritional Balancing este superb si cel mai bun program cunoscut de mine.

Nu recomand acest program pentru cazurilor de cancer in stadiu avansat. Pentru aceste cazuri, prefer terapia metabolica Kelley oferita de Dna. Pamela McDougle. In caz ca nu esti sigur daca un program este benefic pentru tine, trimite-mi un email si te voi sfatui in acest sens. In cele mai multe cazuri, este un program excelent pentru a-ti imbunatati sanatatea.

Cine poate beneficia de un astfel de program? Abordarea echilibrarii nutritionale pentru vindecare este excelenta pentru multe persoane, insa sunt si exceptii. Programul presupune:
1. Dieta sa fie simpla, bazata in principal pe legume gatite, putine proteine de origine animala zilnic, putine cereale integrale, si, daca poti tolera, lactate din lapte crud. Dieta exclude toate fructele, orice tip de zahar, orice produse din grau (faina, paste etc.) si toate produsele din soia.
2. Sa bei zilnic 3 litri de apa plata de izvor (Bucovina, Borsec, Aqua Carpatica)
3. Sa urmezi un stil de viata sanatos, adica in special sa te concentrezi pe odihna si somn. Daca vrei sa faci miscare fa ceva usor, “light” (ex: plimbari)
4. Sa iei suplimentele recomandate de cel putin 2 ori pe zi, si preferabil de 3 ori pe zi
5. Daca timpul iti permite, sa faci procedurile pentru detoxifiere zilnic. Acestea sunt: clismele cu cafea, folosirea zilnica a saunei cu infrarosu, reflexoterapie, exercitiul pentru coloana vertebrala (“sucirea coloanei”) si exercitiul mental Roy. Toate acestea trebuie facute conform instructiunilor noastre specifice si informatiilor explicative de pe acest site.
6. Un program de Nutritional Balancing nu trebuie combinat cu alte programe homeopatice, bazate pe plante, minerale, vitamine etc. Combinarea mai multor programe distruge programul Nutritional Balancing.
7. Medicamentele luate la recomandarea doctorului pot fi combinate cu programul daca este necesar. In general se poate renunta la ele dupa cateva saptamani sau luni de la inceperea programului.

CINE POATE URMA CU SUCCES UN ASTFEL DE PROGRAM

 1. Persoanele “open-minded”, cu o minte deschisa. Programul este putin neobisnuit, comparat cu alte metode de vindecare.
  2. Nu cei lenesi. Programul necesita timp si munca din partea ta. In plus, pentru a invata procedurile si dieta e nevoie de putin timp si efort.
  3. Cei curajosi, sau mai putin mofturosi. Pentru cele mai bune rezultate, programul implica: clisme, sesiuni de sauna si masarea picioarelor sau reflexoterapie, proceduri pe care multe persoane le pot considera murdare sau respingatoare.
  4. Dispusi sa urmeze indicatii, cu un pic de incredere. Programul este integrat si puternic. Daca cineva face doar o mica parte din el, sau adauga alte lucruri, in general nu mai functioneaza deloc. Produsele si procedurile de evitat sunt la fel de importante ca cele necesare. In special in ceea ce priveste dieta.
  5. Sinceritate cu tine insuti si cu practicianul tau. Este important pentru ca atunci cand se intampla reactiile de vindecare sau de reconstituire (“retracing”), trebuie sa stim exact ce se intampla ca sa luam masurile corecte. Poate exista tendinta sa nu spui exact ce mananci sau ce parti din program faci, asta cauzeaza multe probleme.

CINE INTAMPINA CELE MAI MARI DIFICULTATI CU UN PROGRAM NUTRITIONAL BALANCING

Trasaturi care fac urmarea unui program Nutritional Balancing dificila sunt:

 1. Criticii. Acest grup de persoane cred ca stiu mai bine decat noi cum ar trebui abordat programul. Acesti clienti ne spun ca ei sunt unici, ceea ce este adevarat, si astfel ei au nevoie de un program oarecum diferit, ceea ce nu este tocmai adevarat.
  Acest grup de clienti intampina dificultati in urmarea programului asa cum este el stabilit. De obicei, motivul este ca programul scoate la iveala probleme, o parte esentiala a programului ce are legatura cu reconstituirea si vindecarea traumelor.
 2. Cercetatorii. Acesti clienti se afla intr-o stare de confuzie continua pentru ca sunt aproape dependenti de cercetarea pe Internet si in alte moduri. Rezultatul este o incapacitate de a urma programul. Problema este cantitatea uriasa de informatii false si pe jumatate adevarate gasita pe internet sau in alte surse.
 3. Tematorii. Unii oameni sunt speriati de clisme, speriati de frecatul picioarelor (reflexoterapie), speriati de suplimentele nutritive sau de a renunta la fructe total. Asemenea frici sunt in general irationale, desi sunt hranite de articole pe Internet si in alte medii. Prea multa frica impiedica chiar inceperea, sau continuarea programului. Este una din cele mai dificile probleme cu care ne confruntam.
  Altii se sperie cand are loc o reactie de vindecare. Programul adesea scoate la iveala vechi probleme, iar reactiile sunt un semn bun, arata ca organismul lucreaza. In 34 ani, nu a fost niciodata nevoie sa trimitem pe cineva la urgenta. Totusi, simptome se pot agrava, iar analizele sangelui, urinei sau chiar si radiografiile pot fi temporar inexacte. Reactiile de purificare sunt o parte a programului, si cel mai bine este sa inveti sa te relaxezi  si sa le depasesti, cu ajutorul nostru.
 4. Capriciosii. Unora nu le place sa manance legume gatite, de exemplu. Altora nu le place sa ia suplimente nutritive. Mai sunt altii carora nu le place sa bea asa multa apa, si unii care simt ca trebuie sa manance fructe. Asta creeaza dificultati in a avea succes cu acest program. Daca cuiva nu-i plac deloc legumele gatite si nu vrea sa invete cum se pot face gustoase (prin topping-uri etc.), programul nu va functiona prea bine.
 5. Indisciplinatii. Urmarea acestui program presupune multa autodisciplina. Cu timpul, usor-usor, aceasta se dezvolta. Creste pe masura ce programul este urmat, asa ca ar fi bine sa incepi 🙂
  Invatarea autodisciplinei tine de maturizare, si de recuperarea controlului asupra vietii tale. Este o parte integrala a programului de echilibrare nutritionala.
 6. Influentabilii sau neputinciosii. Cativa dintre clientii nostri sunt influentati cu usurinta sa renunte la program de catre doctori, nutritionisti, prieteni, familie, televiziune sau alte surse de informare.
  Unii fug la doctor pentru analize, de exemplu, care sunt adesea denaturate de programul Nutritional Balancing. Asta ii face sa renunte la program.
  Profesiile medicale, sustinute de mass-media, au un mare impact asupra populatiei, desi cateodata subtil. Totusi, metodele lor nu sunt asa eficiente, daca ar fi nu am vedea aceasta explozie a sumelor cheltuite pe sanatate. Asa ca pentru a reusi cu programul de echilibare nutritionala, trebuie sa ne detasam de metodele de vindecare bazate pe remedii, specifice medicinei generale dar si holistice.
 7. Infirmii ce nu beneficiaza de ajutor adecvat. Unii oameni nu pot sa urmeze programul suficient de bine datorita anumitor incapacitati sau handicapuri. Acestia intampina dificultati in a gati conform programului, in a lua sumplimentele sau a face procedurile.

Daca te regasesti in unul din grupurile de mai sus, asta nu inseamna ca nu poti urma programul Nutritional Balancing cu succes. Inseamna doar ca vei intampina mai multe dificultati decat aceia care pot urma programul relaxati.

Lasă un comentariu