Introducere in Echilibrare Nutritionala

De Dr. Lawrence Wilson, traducere Alexandru Dragan

Echilibrarea Nutritionala este un sistem integrat de vindecare la un nivel foarte profund. Bazele sale au fost puse acum circa 45 ani, si imbina principiile moderne cu cele stravechi pentru a creste drastic vitalitatea corpului.

Foloseste teorii moderne precum teoria bolii ca raspuns la stres, tipuri metabolice, cibernetica, holografie. matematica fractala, teoria haosului, transmutarea biologica a elementelor, si alte concepte fizice. Acestea sunt combinate cu medicina biochimica si fiziologica Occidentala la zi.

Dezvoltare

Indepartarea simptomelor si eradicarea bolilor de toate felurile este ceva minunat, dar se poate merge si mai departe cu vindecarea.

Echilibrarea Nutritionala este o stiinta dedicata dezvoltarii. Dezvoltarea pe acest site se refera la un proces unic natural fiintelor umane, dar care nu prea are loc datorita alimentatiei deficitare, si a faptului ca medicina alopata si mai toate programele nutritionale nu asigura nutrientii si imprejurarile necesare pentru dezvoltare.

Dezvoltarea creste functionarea mentala, imbunatateste sistemul imunitar cu mult peste ceea ce majoritatea oamenilor pot sa atinga cu orice alt program de vindecare, si poate prelungi viata. Acest subiect captivant este dezbatut in alte articole de pe acest site precum Dezvoltare.

Echilibrarea Nutritionala nu implica diagnosticarea bolilor, pentru ca nu este o stiinta a remediilor

Astfel, se deosebeste de medicina alopata moderna, naturopatie, homeopatie, herbalism, si mai toate terapiile nutritionale. Remediile sunt simplu nefolositoare, in majoritatea cazurilor, daca corpul este echilibrat corect.

Diagnosticarea bolilor nu este nici ea necesara, in majoritatea cazurilor. Acest fapt poate parea neobisnuit, in special daca aveti educatie medicala bazata pe diagnostic si tratament. Asadar, daca corpul este revitalizat si chimia sa este echilibrata corespunzator, mai toate bolile si simptomele dispar.

Bazata pe aceasta observatie este teoria ca prezenta bolilor este doar o dovada ca sistemul integral al corpului este dezechilibrat. Atunci cand acest sistem este echilibrat si consolidat profund, cele mai multe „entitati ale bolilor” dispar singure fara a fi nevoie sa stim foarte multe despre ele sau sa le identificam.

Bazat pe dieta si stil de viata. Nucleul acestui sistem de vindecare depinde de o dieta si un stil de viata corecte. Daca nu esti dispus(a) sa mananci legume gatite de trei ori pe zi, acest sistem de vindecare si dezvoltare nu este pentru tine. Multi dintre clientii nostri vor sa sara peste dieta si doar sa ia suplimentele sau sa faca procedurile, insa asta nu functioneaza bine deloc.

Suplimente Nutritionale. Programele de Echilibrare nutritionala includ intotdeauna intre 8-10 suplimente nutritionale care furnizeaza nutrientii de baza. De obicei e vorba de un complex de vitamine special ales pentru tipul metabolic al clientului, calciu, magneziu, zinc, kelp si trimethylglycine (TMG), poate un supliment glandular, poate si altele, dar nu multe, daca este cazul.

Daca o persoana nu poate tolera suplimentele, este OK sa inceapa programul doar cu dieta si procedurile indicate mai jos. In cele mai multe cazuri, in cateva saptamani sau o luna, va putea sa tolereze suplimentele mai bine.

Folosirea analizei minerale tisulare (a parului). Alegerea si dozarea suplimentelor se face folosind o metoda speciala de interpretare a analizei minerale a firului de par, de preferinta de la parul de pe cap, fata, subrat sau piept, dar nu de la parul pubian. Analiza parului este o biopsie minerala a corpului, total diferita de analizele pe sange sau urina.

Parul nu trebuie spalat la laborator si trebuie interpretat conformn teoriei stresului si metodelor cibernetice, si nu in alt fel. La acest moment (2018), recomandam decat Analytical Research Labs pentru testarea parului, pentru ca toate celalalte laboratoare nu fac analiza conform cerintelor si rezultatele nu sunt suficient de precise.

analiza minerala a parului

Succesul metodei depinde de aceasta analiza. Am incercat sa folosim analize ale sangelui, urinei sau a altor tipuri de analize si testare medicale sau holistice, dar acestea nu functioneaza asa de bine.

Analiza firului de par este repetata la fiecare 4-6 luni pentru a monitoriza progresul, si pentru a schimba programul de echilibrare nutritionala, deoarece pe masura ce corpul se vindeca chimia sa se schimba. Este un alt factor critic pentru succesul programului.

Procedurile de detoxificare

Echilibrarea nutritionala recomanda si folosirea unei saune cu infrarosu (near infrared sauna), insa numai acest tip de sauna, zilnic pentru o ora sau chiar mai mult, in anumite situatii. O alta procedura de detoxificare foarte recomandata este clisma cu cafea zilnica.

O alta procedura excelenta este reflexoterapia, o metoda de vindecare simpla si uimitoare. O poti face acasa singur/a,   sau asistat de altcineva. Alta procedura recomandata este rasucirea coloanei zilnic pentru a o mentine flexibila si a corecta anumite subluxatii ale coloanei.

Rasucirea coloanei
Exercitiu rasucire coloana

Nu in ultimul rand, sugeram un exercitiu special pentru antrenarea mintii care este foarte puternic, sigur, si simplu de facut acasa. Acestea nu sunt obligatorii, dar accelereaza progresul si sunt esentiale in anumite cazuri pentru a deveni sanatos.

Istoria Stiintei de Echilibrare Nutritionala

Stiinta de Echilibrare nutritionala a fost dezvoltata de Dr. Paul C. Eck, in perioada sfarsitului anilor 1970 si inceputul anilor 1980. Dr. Eck s-a ocupat cu cercetarea mineralelor si si-a petrecut intreaga viata adulta dezvoltand ideile si aplicatia practica a acestei stiinte.

El s-a inspirat din munca multor inovatori doctori si oameni de stiinta ai secolului 20, printre care Hans Selye, Doctor (teoria stresului), Melvin Page, dentist (echilibrarea sistemului autonomic nervos), si George Watson, PhD (tipurile de oxidatie). A sintetizat un nou sistem de vindecare specific pentru nevoile secolului 21. Dr. Wilson a fost 14 ani ucenicul si asistentul sau.

Dr. Paul Eck a murit in 1996. Dr. Wilson a continuat si a extins munca sa, incercand sa respecte principiile sale. Altii au continuat de asemenea munca sa, insa mai toti au modificat principiile sale, astfel ca munca lor este mai putin eficienta.

Astazi (2016), copiii lui Dr. Eck intretin Analytical Research Laboratories si Endomet Laboratories, companii fondate de Dr. Eck.  Totusi, laboratorul nu a actualizat recomandarile computerizate suficient pentru cerintele lui Dr. Wilson. Asadar, programele lor computerizate pentru dieta si suplimente nu sunt recomandate, chiar daca sunt mai bune decat multe abordari medicale sau holistice pentru vindecare intalnite de Dr. Wilson in 35 ani de practica. Acest website, si in special site-ul lui Dr. Wilson www.drlwilson.com, ofera multe dintre noile perspective adaugate de Dr. Wilson.

Alte Teme

Rezultate. Cu echilibrarea nutritionala, vindecarea simptomelor are loc in propriul sau ritm si in propria lor ordine. Este destul de diferit de alte stiinte bazate pe ideea de remediu precum medicina bazata pe pastile, ierburi, homeopatie si majoritatea tipurilor de naturopatie. Rezultatele apar dupa cateva saptamani, dar pot dura mult mai mult daca anumite conditii sub-clinice trebuie sa fie corectate mai intai.

Retrasarea (Retracing). Mai toata lumea trece printr-o izbucnire a vechilor simptome cand urmeaza acest program. Acestea sunt numite „retrasari” (retracings), un concept bine cunoscut in chiropractica, dar nu si in stiinta medicala alopata. Are loc numai urmand programe de vindecare profunda, unul dintre ele fiind echilibrarea nutritionala.

Programul „gratuit”. Oricine poate incepe un program general de echilibrare nutritionala fara niciun cost. Este denumit programul gratuit. Este proiectat pentru incepatori, insa multe persoane raporteaza o imbunatatire a sanatatii seminificativa de la el. Pentru a incepe acest program gratuit de echilibrare nutritionala, dati click aici.

Un program mult mai eficient implica contactarea unui Practician Autorizat, care te va asista sa incepi un program complet si individualizat. Este mult mai intens, si deseori necesar daca esti bolnav.

Costuri. Majoritatea practicienilor cer intre $150 si $250 dolari SUA pentru analiza minerala a parului si o consultatie lunga pentru a intocmi programul corespunzator. In general taxa include si raspunsurile la intrebarile care apar pe parcurs. Analiza trebuie repetata la 4-6 luni.

Celalalt cost important il reprezinta suplimentele nutritionale, care de obicei costa in jur de $150 dolari lunar pentru adulti si mai putin pentru copii. Pentru a cheltui mai putin, se pot lua suplimentele doar de 2 ori pe zi, insa rezultatele pot intarzia. Daca doresti sa incepi un program de echilibrare nutritionala complet si individualizat, click aici.

Angajament. Programele de echilibrare nutritionala implica ceva disciplina si sacrificiu de timp si energie pentru a invata si urma dieta, lua suplimentele, si speram, a face procedurile. Totusi, chiar si copiii si bebelusii se descurca extrem de bine cu programul, si oricine poate invata sa il urmeze.

Lasă un comentariu