Relatii profunde bazate pe iubire

Privite la cel mai profund nivel, relatiile interpersonale si de alte tipuri, de asemenea, sunt de tip simbiotic sau parazit. Uneori poate fi si o combinatie a acestor doua tipuri.

Simbiotic inseamna ca cei doi se ajută unul pe celalalt să trăiască mai bine. Parazit inseamnă ca cei doi se folosesc unul de celalalt pentru a-si satisface o nevoie.

Intelegerea energetica. Aceste doua tipuri principale de relatii pot fi intelese la nivel energetic in felul urmator:

O relatie simbiotica exista atunci cand ambii au al saptelea centru energetic suficient de deschis asa incat isi primesc grosul de energie direct de la Dumnezeu sau de la Sinele Superior.

O relatie de tip parazit exista cand unul sau ambii parteneri are centrul energetic sapte inchis partial. Atunci persoana nu are incotro si trebuie sa isi obtina energia de la altii. Pastrand aceasta introducere in minte, haideti sa analizam relatiile dintre femei si barbati.

Relatii de iubire profunda

Sunt multi cei care cauta o relatie satisfacatoare si profunda cu o persoana de sex opus. E posibil ca acest articol sa ajute aducand in discutie un mod de a relationa cunoscut de mii de ani, dar care nu prea mai primeste atentie astazi. Voi folosi termenul relatie profunda bazata pe iubire pentru a descrie acest tip de relatie sanatoasă dintre un barbat si o femeie.


Definitie. O relatie profunda bazata pe iubire este aceea in care exista o contopire a celor doi nu doar la nivelul corpurilor fizice, ci si a corpurilor energetice subtile.

Acest tip de relatie este defapt destul de normal, in special in randul familiilor creștine sau evreiești. Totuși, astăzi sunt multe cupluri care nu au acest tip de relație. Asta duce adesea la depresie, boală si divorț.

Căsătoria ajută. De obicei partenerii sunt căsătoriți pentru că căsătoria semnifică o contopire a sufletelor si a corpurilor. Nu sunt doar doi colegi de cameră, sau tovarăși, sau prieteni care mănâncă si dorm împreună, sau locuiesc împreună.

Bărbat si femeie. Tipul de relație despre care discutăm aici necesită un barbat si o femeie. Asta pentru că o contopire specială are loc între corpurile lor energetice, ce nu are loc intre doi barbati sau doua femei.

Rezultat. Vindecarea are loc mai usor cand o persoana este in acest gen de relatie. Partenerii sunt mai relaxati, si tind sa trăiască mai mult.

trăsături esențiale ale relațiilor profunde bazate pe iubire

Acestea sunt:


1. Monogamă si asumată. Asta inseamnă că relația este întotdeauna exclusiva, și se vrea a fi de lungă durată. O relatie exclusivă, monogamă e ideală pentru ca o astfel de relație cauzează cea mai buna contopire energetică, si este cea mai safe. Adică, ajută în prevenirea geloziei, a bolilor cu transmitere sexuală și a altor probleme. O relație pe termen lung sau asumată e ideală simplu pentru ca procesul de contopire are nevoie de timp.


2. Între un bărbat si o femeie. Asta ține de fizică, și de felul în care sunt construite corpurile umane la nivel profund.


3. Bazată pe iubire, încredere si valori comune. Acestea trebuie să fie baza solidă a relației. Alte calități aproape esențiale pentru o bună contopire includ puțin simț al umorului, interese similare cel puțin parțial, bune abilități de comunicare, și o dorință puternică de a rezolva împreună conflictele si problemele ce apar. Petru asta este nevoie de un anumit nivel de maturitate.

Fundamentul relației nu poate fi doar sa faci sex regulat, sa faci copii, motive financiare, siguranta, securitate, sa ai pe cineva cu care sa iesi, sau alte astfel de motivatii des intalnite pentru relatii barbat-femeie. Numai cu incredere profunda, comunicare, si poate chiar putin mai mult poate sa aiba loc in mod corect contopirea energetica.

Increderea se manifestă printr-o armonie intre parteneri care este lipsită in mare parte de gelozie, furie si de alte tipuri de certuri si dizarmonii. Cu alte cuvinte cuplul trebuie sa funcționeze ca un singur organism sau unitate în cea mai mare parte a timpului pentru ca contopirea energetică corectă sa aiba loc.


4. Simt bun de comunicare si de deschidere. Cuplul trebuie să fie deschis la atingere, discuții, îmbrațișări si multe altele. Ei trebuie să invețe să comunice la niveluri profunde, cel putin în mare parte din timp.

În multe relații, comunicarea este deseori superficială, și adesea nici măcar sinceră. Este mai mult ca o tachinare între doi tovarăși. Cu toate acestea, în cazul unei relații profunde bazate pe iubire, comunicarea este vazută ca parte din esența relației. Relația devine, în parte, o oportunitate de practică, de a învața cum să comunici clar, cu iubire si profunzime fără a-l răni pe celălalt. Contopirea energetică este o metaforă pentru asta, si este o formă foarte profundă de comunicare în spatiu si timp dintre doua fiinte.


5. Scopul, la un anumit nivel, este însăși relația. Asta poate părea ciudat, dar cred ca este ceva important. Cu alte cuvinte, relația nu este despre doi oameni care trăiesc împreună sau despre a avea o familie. Relația dobândește o viață proprie, și cei doi trăiesc întrucâtva pentru relație. Sper ca este destul de clar. Este o relație pentru ea însăși, un concept interesant.

Acesta e defapt un exercitiu premergator pentru contopirea cu întreaga umanitate, deși poate nu pare așa. Persoana învață într-o astfel de relație cum să trăiască cu o altă persoană, și lecțiile pot apoi fi generalizate la cum să trăiești într-o comunitate, într-o națiune, si finalmente într-o lume de suflete conectate care toate țin profund unele la celelalte și la ele însele, de asemenea.


Cum gasesti partenerul potrivit

Nu e intotdeauna usor. Mai jos sunt cateva linii generale despre ce ar trebui sa cauti:


1. Un atribut mental – dorinta de a avea o relatie de iubire profunda. Multi oameni sunt foarte de treaba, dar nu sunt pregatiti pentru, sau suficienti de maturi pentru o relatie de iubire profunda. Asta nu este o judecata de valoare. Unii pot sa crească pe parcurs, dar multi pur si simplu nu vor asta și preferă ceva mai superficial. De asemenea, mulți nici nu inteleg acest concept. Acesta e motivul acestui articol.

De fapt, vei fi surprins de ceea ce spun si cred oamenii despre relațiile dintre barbati si femei. Raspunsurile lor isi au baza de multe ori in anumite reprezentari din filme si seriale ce sunt destul de disfuncționale, co-dependente si nesanatoase.

Dacă cineva spune, de exemplu, ca principalul scop al unei relații barbat-femeie este cineva cu care sa dormi, sau cu care sa iei masa, sau cineva cu care sa vorbesti, asta nu e suficient. Multi oameni sunt neexperimentati, desigur, asa ca nu stiu exact ceea ce isi doresc. De asemenea, tot mai mulți oameni caută sa aibă o realatie profunda de iubire, chiar daca îi spun altfel. Te rog sa urmaresti atent si cu discernamant mai mult ceea ce face persoana, decat ceea ce spune.


2. Încă un aspect mental si emotional – Similitudine în viziune de viață si planuri de viitor . Partenerul tau trebuie să vrea lucruri similare de la viață cu ce iti doresti tu. Lui sau ei trebuie sa ii placa, mai mult sau mai putin, ce iti place tie, si sa-i displaca, tot cam ce-ti displace si tie.

Acesta e un aspect practic, fiindca vei petrece mult timp, să speram, cu persoana asta. Totuși, implicatiile sunt mai profunde de atat. Daca partenerul tau are preferinte diferite in politica, cresterea copilului, social, religios – chiar si culinar, poate – atunci contopirea va fi mai dificila pentru ca veți fi împinși în direcții diferite.

Încearcă să afli adevarul despre obiectivele, afinitățile si preferințele potențialului partener, fiindcă asta poate face diferența in succesul oricarei relatii. Ține cont ca unii oameni își vor ascunde părerile și convingerile pentru a cimenta relația, așa că ascultă printre cuvinte, și totdeauna fii atent la acțiunile lor pentru a discerne ce simt cu adevărat, nu doar ce spun ei sau ele că simt si cred.

Lasă un comentariu