Traieste Viata ca un Suflet

Articol original „Living the Soul Life” de Dr. L. Wilson, tradus de Dragan Alexandru

Este un articol important pe acest site. A trai ca un suflet inseamna sa traiesti ca si cand esti mai mult un suflet, decat un corp.

Ai un corp, dar ai si un suflet

Unii oameni care au experienta teologica sunt constienti de asta, dar multi oameni care nu sunt religiosi nu cred asta. Te asigur ca acesta este adevarul. Corpul este foarte temporarul tau vehicul din carne care iti permite sa traiesti pe pamant intr-un anumit fel. Tu esti un suflet cu un corp pe care il pastrezi o perioada scurta – pana la 100 ani, poate – apoi te detasezi de el si mergi mai departe.

In multe cazuri, te relaxezi cam 1000 ani, mai mult sau mai putin, si apoi intri intr-un nou corp. Esti nascut in corpul unui nou-nascut pe pamant, sau poate pe o alta planeta. Ramai in acest corp pentru o perioada, pe masura ce creste si experimenteaza viata, pana ce moartea vine iar asupra corpului datorita batranetii, bolii, accidentelor sau a altui motiv. Aceasta este realitatea, si nu o religie. Este pur si simplu modul in care functioneaza lucrurile.

sufletul

Ai nevoie de Religie pentru a putea intelege acest articol?

Nu e nevoie sa fii religios pentru a intelege asta. Nu este un concept religios, ci stiintific. Totusi, este stiut si mentionat in textele religioase Orientale sau Estice, dar si in Biblie si Coran
Umanistii seculari, care sunt pretutindeni astazi, in special in scoli si universitati, nu vor ca tu sa crezi ideea de suflet. Motivul este ca nu te pot controla la fel de usor daca stii ca esti nemuritor sau nesfarsit, si ca te misti de la un corp la altul, invatand intotdeauna.  Insa, filosofia lor e categoric gresita. Te rog sa ai grija si sa nu sprijini sau sa urmezi aceasta negare a realitatii sufletelor.

Viata ca Suflet

Viata sufletului este astfel definita ca o viata traita ca un suflet, nu un corp. Desigur, vei avea corpul tau. Totusi, nu il vei rasfata prea mult si nu te vei gandi prea mult la el. Iisus a dezbatut mult aceasta idee, la fel ca toti marii lideri precum Moise, Buddha si altii. Iti vei vedea corpul mai mult ca un „costum spatial” pe care il porti pentru un numar de ani pentru a putea exista intr-un anumit fel pe pamant. Poti exista si fara el, insa nu poti sa te plimbi pe strada, sa faci cu saluti, sa vorbesti cu oamenii, si sa ai multe alte experiente in lume decat daca ai un corp. Pe masura ce traiesti realitatea vietii sufletului, vei vedea ca corpul este, de fapt, doar un soi de aparat pentru comunicare. Este foarte complex, insa asta este tot ce este.

Folosirea adecvata a corpului

Folosirea adecvata a corpului este de a fi mereu prezenta iubirii Domnului in forma fizica. Acesta este adevaratul si unicul scop real al corpului. Ai menirea de a il folosi pentru a-L slavi sau glorifica pe Creatorul tuturor lucrurilor, sau Dumnezeu, care este intr-adevar miracolul care a produs sufletul si corpul. Folosirea corpului pentru a „obtine” orice este in general gresita si creeaza boala, si in final depresie si moarte corpului. Scopul real al vietii este sa radiezi iubirea Creatorului, si nimic altceva. Alte teluri sau obiective in viata ar trebui sa fie secundare, sau vei tinde sa faci greseli fatale in cele mai multe cazuri. Biblia exprima acest adevar prin „cautati intai imparatia lui Dumnezeu, si toate celelalte vi se vor da pe deasupra”.

Ingrijeste corpul si sufletul

O parte din viata sufletului este sa caute mereu sa ingrijeasca si sufletul si corpul. De exemplu, nu fuma tigari sau cannabis, pentru ca acestea intotdeauna slabesc corpul – si slabesc si sufletul, de asemenea. Nu manca alimente de calitate slaba (cum sunt majoritatea) pentru ca asta slabeste corpul si slabeste sufletul.

Traieste Viata ca un Suflet

Sufletul, mai mult decat orice, vrea sa se dezvolte si sa scape de „pete”, care sunt dezechilibre si vechi atitudini si obiceiuri care sunt pur si simplu incorecte. Astfel, sufletul va cauta experiente care par periculoase, daunatoare sau chiar socante pentru restul corpului. Asta poate crea multa confuzie, cateodata. Totusi, este adevarul despre viata. Asta ne ajuta sa intelegem de ce o persoana se poate casatori cu cineva care nu este prea iubitor, sau chiar sa se expuna violului, sau sa fie jefuita sau maltratata intr-un alt mod.

Asta ar putea de asemenea sa fie o explice de ce ar dori sufletul sa creasca intr-un mediu abuziv, intr-o tara ingrozitor de saraca, inabusita de boli, sau intr-un orfelinat, fara parinti si cu putini prieteni. Nicio varianta nu are prea mult sens daca suntem doar corpuri. Dar, cand realizezi ca esti un suflet, si nu doar un corp, poti sa intelegi importanta anumitor experiente pentru invatarea anumitor lectii, a ajuta pe ceilalti, sau a servi in alt mod.

Lasă un comentariu