Kelp, proprietati si beneficii, un supliment recomandat tuturor

Articol original scris de Dr. L. Wilson, tradus de Dragan Alexandru.

Introducere

Kelp, sau Ascophyllum nodosum, este o alga nutritiva. Este o planta comestibila care creste in apele oceanice de mica adancime. Kelp de la o firma de calitate este un supliment alimentar salvator de vieti pe care il recomand tuturor. Este extrem de hranitor, sigur, ieftin si disponibil pe scara larga.

Precautii

  1. Nu luati kelp daca aveti boala Grave’s sau hipertiroidism, pentru ca poate agrava aceste conditii.
  2. Pentru unii oameni kelp poate da anumite reactii, mai ales la inceput. Asa ca va rog sa incepeti cu o doza mica, si adaugati pe parcurs.

Reactiile date de kelp sunt de obicei reactii de vindecare. Sunt cauzate de kelp care impinge mercurul sau unul dintre antagonistii iod-ului – brom, fluor si clor. Daca urmati un program de echilibrare nutritionala aceste reactii se diminueaza dupa o perioada pe masura ce corpul se detoxifiaza.

Conteaza ce marca de kelp folositi. Motivul este ca unele firme folosesc alte plante care defapt nu sunt kelp. Aceste marci contin „bladderwrack” sau alte alge marine care sunt oarecum toxice. In aceste cazuri, am gasit probleme legate de metale toxice.

Marci sigure de kelp, la acest moment, sunt urmatoarele:

Nature’s Way, Endomet, Solaray, Country Life, Now, Ecological Formulas, Office Gudni Gudnason, Azure Farm, Solgar, Frontier Herbs, Monterrey Bay Herb Company si kelp de la realrawfood.com.

Nu recomand alte marci de kelp. Sunt defapt alte plante si oarecum toxice. O marca pe care categoric nu o recomand la acest moment este Maine Sea Coast Kelp.

Beneficii Kelp

Kelp este un supliment alimentar fantastic din urmatoarele motive:

1. Este un supliment mineral superb

Astazi toata lumea este deficitara in minerale, datorita metodelor moderne de agricultura, solului epuizat, procesarii alimentelor, digestiei slabe, si poate din alte motive. Kelp este binecunoscuta ca o sursa de multe micro-minerale. Sunt putine astfel de surse pe pamant.

Pe langa binecunoscutele elemente ca fier, cupru, zinc, mangan, crom si altele, kelp asigura multe dintre ultra-minerale precum germanium, iridium, rubidium si altele.

Kelp furnizeaza si calciu, magneziu, sodiu, sulfur si alte microminerale necesare corpului.

Kelp comparata cu alte suplimente minerale. Kelp este bogata in fier, calciu, magneziu si ceva zinc si seleniu, dar saraca in cupru. Este un amestec foarte bun de minerale si unul dintre principalele motive pentru care prefer kelp si nu alte suplimente minerale.

Kelp este si un aliment, iar corpul poate sa absoarba selectiv ce are nevoie din el. Kelp este de asemenea un produs 100% natural, comparativ cu alte suplimente.

Va rog sa nu luati majoritatea suplimentelor minerale precum E-lytes, electroliti, minerale de mare, minerale fulvice sau humice, si altele. Toate au una sau mai multe din urmatoarele probleme:

  1. Nu contin ultra-mineralele.
  2. Proportiile de minerale pe care le contin nu sunt corecte
  3. Contin multe metale toxice fara sa contina substante care sa contracareze sau sa se fixeze si sa elimine mineralele toxice.

 

Cel mai asimilabil calciu. Acesta este un fenomen complex pentru ca multe mancaruri contin calciu. Totusi, gasesc ca kelp, morcovii, sucul de morcovi, sardinele si produse din lapte crud contin cea mai utilizabila forma de calciu. Calciul gasit in laptele pasteurizat si omogenizat, in nuci si seminte, si in alte mancaruri nu este la fel de bine utilizat de majoritatea oamenilor.

Iod biodisponibil. Este cel mai cunoscut beneficiu. Kelp este bogata in iod, si toata lumea are nevoie de mai mult iod. Motivul este cantitatea coplesitoare de antagonisti de iod prezenta pe planeta pamant astazi. Acestia sunt brom-ul din paine si sucurile acidulate, clorul din apa potabila si din multe alte surse, si florurile din apa si din mancare.

Antagonistii iod-ului interfereaza cu utilizarea si asimilarea iod-ului, cauzand probleme de tiroida pe scara larga, in special femeilor. De asemenea este cauza multor alte probleme de sanatate.

Pestele si fructele de mare sunt alte surse bune de iod biodisponibil. Insa, contin cantitati prea mari de mercur pentru a fi mancate cu regularitate astazi. Sarea iodata asigura ceva iod, dar nu este suficient, in majoritatea cazurilor. In plus, iod-ul din sare nu este asa de bine utilizat.

Unii doctori prefera sa nu foloseasca kelp fiindca cantitatea de iod din kelp poate varia foarte mult. Este o problema reala, insa nu una de importanta majora pentru ca kelp-ul este un aliment natural si din cercetarile noastre, pana acum, corpul pare capabil sa reguleze cantitatea de iod pe care o absoarbe.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *