Dezvoltare sau evolutie spirituala: de ce si de ce acum?

Toti cautam sa traim o viata plenara sau plina de inteles. Pentru unii, asta vine construind o familie fericita. Altii cauta inteles printr-o cariera, o casatorie, avand multi prieteni, sau prin bogatie materiala sau pozitie.

Toate aceste obiective sunt bune. Acest articol sugereaza inca un alt obiectiv sau scop care poate fi integrat cu usurinta cu oricare altele pe care le ai.

Aceasta idee sau obiectiv se numeste dezvoltare. Este foarte precis si specific. Nu este deloc un concept vag. Cei mai multi nu au auzit niciodata de el, asa ca suna ciudat sau blasfemator.

Totusi, nu este asa. Este destinul final al tuturor fiintelor umane, ceva ce toti vom indeplini mai devreme sau mai tarziu. Poate asigura o viata mai lunga, mai fericita, mai inteleapta, in toate cazurile.

CE ESTE DEZVOLTAREA?

Fiintele umane vin in aceasta lume nu diferite de animale, in principal interesate de mancarea, caldura, iubirea, siguranta si securitatea lor. Toate sunt trasaturi pe care le avem in comun cu animalele superioare. Oamenii, insa, au mult mai mult potential decat orice animal. Asta este unul dintre nivelurile la care suntem diferiti de ele.

Acest potential, pe langa inteligenta, este dezvoltarea mintii si a corpului intr-un mod special. Are legatura cu cresterea si dezvoltarea a ceea ce oamenii de stiinta au numit corpurile subtile. Acestea sunt un fenomen electric sau de energie subtila, nu ceva care face pe cineva sa arate diferit. Totusi, pe dinauntru acela este foarte diferit.

In acest proces, persoana dezvolta ceea ce este numit corpul eteric, care este un tip de camp electric in jurul corpului fizic. Pe masura ce creste, aduce anumite energii in corpul fizic care au un profund efect vindecator si hranitor asupra corpului fizic.

Crescand si mai mult, extinde durata vietii, ajuta dezvoltarea creierului, si are multe alte efecte pozitive, unele dintre ele fiind discutate in alte articole pe acest website. Acesta este intelesul exact al dezvoltarii, folosit in acest articol.

CE AVANTAJE AI DACA TE DEZVOLTI?

 • Sanatate mult mai buna si o viata mai lunga. Dezvoltarea duce la o sanatate mai buna, mai putine boli, mai putine infectii, si o mai buna abilitate de a asimila nutrientii din hrana de slaba calitate din ziua de azi. Asta iti poate salva viata, sau macar sa o faca mult mai usoara si mult mai placuta.
 • Mai putine boli inseamna si mai putina dependenta fata de sistemul medical, care este intr-o dezordine serioasa si este destul de periculos. Asta nu este doar o speculatie, in ziua de azi statisticile pozitioneaza medicina moderna printre cele mai importante cauze de imbolnavire si deces.
 • Capacitate de intelegere marita si abilitatea de a rezista si prospera in aceste vremuri ale schimbarii. De exemplu, nivelul de trai poate scadea si confortul cu care multi oameni sunt obisnuiti va trebui sa fie redus.
 • Abilitati speciale si talente care adesea apar odata cu dezvoltarea corpului eteric si al altor corpuri subtile. Acestea includ telepatie si alte abilitati care pot salva vieti  si pot fi foarte utile in aceasta perioada importanta.

SUNT ALTE MOTIVE PENTRU A TE DEZVOLTA IN ACEST MOMENT DIN ISTORIE?

 • O oportunitate. Pamantul este intr-o intersectie, ca sa zicem asa, iar aici campurile sale magnetice sunt diminuate. Asta provoaca o „deschidere” in care mai multa energie eterica ajunge pe pamant pentru urmatorii aprox. o suta de ani. Rezultatul este ca este mult mai usor pentru oameni sa se dezvolte eteric. Cu alte cuvinte, aceste timpuri prezinta o oportunitate usoara pentru a te dezvolta in acest fel.
 • Sa oferi un serviciu mai important.  Societatea va avea nevoie de serviciul multor oameni intelepti. Sistemul politic se schimba si apar oportunitati rapid. Asa ca daca te dezvolti, multe pozitii de lider in afaceri, politica, educatie si in alte domenii au nevoie de intelepciunea si taria ta de caracter.
 • Fericire adevarata de un alt fel. Multi oameni isi petrec intregile vieti in job-uri, relatii, locuri si activitati care nu aduc adevarata fericire. Asta este adesea foarte greu de observat in timp ce esti cufundat in ele.
  De obicei, persoanele se „trezesc” prea tarziu sa realizeze ca au posibilitatea sa faca alte alegeri. Dezvoltarea ta te va feri de alegerile nefericite si te va asista in luarea unor decizii uimitoare, care vor ajuta pe toata lumea, inclusiv desigur pe tine.
 • O mult mai buna stima de sine. Este ceva  foarte pozitiv, incurajator si plin de putere sa te decizi sa ingrijesti cu adevarat corpul si mintea prin echilibrare nutritionala, decat sa traiesti intr-un mod conventional, chiar daca mananci sanatos si ai grija de corpul tau. Gasim ca acesta este adevarul, chiar daca poate suna ciudat.
 • Ii ajuta pe cei din jurul tau. Un motiv final pentru a te dezvolta in acest fel este efectul asupra tuturor celor din jurul tau.
  Pe masura ce te dezvolti, vei impartasi automat iubirea si intelepciunea ta cu toti cei care vin in contact cu tine. Facand asta, vei ajuta sa se vindece pe toti cei din jurul tau precum familia, prietenii, vecinii, animalele de companie si pe oricine iti iese in cale la munca sau in orice alt loc. Asa ca dezvoltarea este un beneficiu pentru toata societatea, nu doar pentru tine.
 • Ajuta chiar si pamantul. Asta poate suna putin neobisnuit, insa umanitatea dezvoltata asista planeta in multe feluri. Nu numai ca devii un consumator mai responsabil, de exemplu – poluand si contaminand planeta mai putin – dar energia ta evoluata practic ajuta la elevarea planetei in moduri subtile.

Asta este o introducere foarte pe scurt in subiectul foarte vast denumit dezvoltare. Pentru mult mai multe informatii, citeste te rog articolele din sectiunea Dezvoltare.

Articol original scris de Dr. L. Wilson, tradus de Dragan Alexandru.

Lasă un comentariu