Factori ce incetinesc Dezvoltarea Mentala si Spirituala

posted in: Uncategorized | 0

Multi factori pot incetini sau opri dezvoltarea mentala sau spirituala, asa cum este definita pe acest site in articole precum Introducere in Dezvoltarea Spirituala. Aceasta dezvoltare este o marire fizica a creierului si o sporire a functionalitatii sale printr-o serie de mecanisme care sunt dependente, in mare parte, de starea nutritionala a individului. Acest articol discuta despre unele dintre cele mai importante moduri prin care oamenii isi incetinesc sau opresc acest tip  special de schimbare minunata a corpului lor.

1. ALIMENTATIE NEPOTRIVITA

Multe probleme legate de mancare vor incetini sau opri dezvoltarea. Acestea includ:

  1. Dietele Yin. Pentru dezvoltare, printre cel mai daunator tip de alimentatie este cel bogat in alimente Yin. Acestea sunt zaharul, dulciurile, fructele, alimentele crude, dietele vegetariene, dietele vegan, sau prea putina carne si oua.
  2. Alimente epuizate nutritional. Acestea includ majoritatea alimentelor rafinate si care contin chimicale, si din pacate multe din alimentele comune precum faina, carnea de vita chiar si porumbul si altele.
  3. Alimente toxice. Aceasta include multe articole. Avem aici o lista de baza aranjata dupa tipul de toxine:Metale sau minerale toxice:Toate fructele de mare si mai toti pestii contin mult mercur. Vinul contine mult arsenic si plumb in multe cazuri. Organele animalelor contin multe metale toxice si alte chimicale. Anumite plante, in special leacuri Chinezesti si Ayurvedice contin prea multe metale toxice. Altele sunt argile precum zeolit sau bentonite, care contin mult aluminiu, anumite saruri si majoritatea algelor exceptand kelp. Mai toata painea contine brom. Mai toata apa de la robinet contine fluor, compusi de chlorina, aluminiu, multe contin cupru, etc.Compusi chimici toxici:

– Alimentele fermentate sunt bogate in aldehide, care sunt destul de toxice.

– Legumele de tip “Nightshade”, care contin o toxina numita solanin, aici intra cartofii, ardeiul, vinetele, castravetii

– Alimentele gatite prea mult contin prea multe proteine denaturate si calciu neasimilabil, aici sunt incluse toate produsele lactate pasteurizate si omogenizate

– Toate alimentele preparate sau semipreparate tind sa contina anumite chimicale toxice. Acestea sunt de obicei adaugate ca conservanti, amelioratori de culoare, gust, si sute de alte tipuri de chimicale toxice care sunt permise inca in industria alimentara

– Alimente obtinute prin agricultura conventionala, in comparatie cu cele obtinute prin agricultura ecologica sau organica, contin mai multe reziduri de pesticide si alte asemenea toxine

– Multe combinatii de ingrediente alimentare produc toxine. De exemplu, adaugarea de sare in apa o face otravitoare, insa multe persoane fac asta. Este in general o idee proasta sa adaugam orice in apa.

– Mai toata apa municipala contine reziduri de sute de medicamente care nu se biodegradeaza suficient de rapid si care isi gasesc calea in apa. Apa oraselor de asemenea contine reziduri de toxine din surse industriale  sau naturale.

– Consumul de alcool este extrem de toxic, precum si consumul de droguri recreationale inclusiv cannabis

Toxine biologice:

–  Alimentele vechi deseori contin mucegai, bacterii, ciuperci, virusi si alte organisme nocive

– Alimentele crude deseori contin organisme patogenice nocive precum oua de paraziti, germeni de hepatita si multe altele, chiar daca sunt spalate. De-asta singurul aliment crud recomandat este laptele si produsele din lapte dintr-o sursa curata si sigura

– Chiar daca este gatita, carnea de porc (sunca, bacon, untura si alte produse din porc) de obicei contine trichina. De-asta va sugerez sa evitati toate alimentele din porc.

Alte toxine:
                Acestea includ izotopi radioactivi, toxine energetice precum cele degajate cand mancarea este gatita la cuptorul cu microunde, sau crescuta intr-un sol toxic ce face alimentul sa fie toxic la un nivel subtil ce nu poate fi identificat cu instrumentele stiintifice conventionale.

Continut nutritional dezechilbrat.

Faina contine prea multa glutamina astazi. Spirulina si algele albastre-verzi sunt dezechilibrate intr-un fel. Carnea si produsele lactate din vita sunt dezechilibrate datorita hibridizarii. Toate alimentele rafinate precum zahar, faina alba, orezul alb, painea alba si sute de alte produse.

Chelatori:

Acestea includ chlorella, anumite extracte de cilantro, apa distilata pentru mai mult de sase luni, si chelatori chimici precum DMSA, DMPS, EDTA si altii. Toate acestea tind sa elimine anumite minerale vitale din corp, asta le face pe toate periculoase.

Combinatii toxice:

Anumite alimente nu se combina asa bine cu altele si formeaza compusi toxici in stomac sau in alte zone. Cea mai buna idee este sa mentineti mesele simple.

 

VA FI COMPLETAT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *