Tehnici de dezvoltare sau evolutie spirituala

Autor Dr. L. Wilson, traducere Alex Dragan

Ideea de a îmbunatați funcționarea umană, în special funcționarea creierului si extinderea duratei vietii în general, este cunoscută încă din antichitate. Astăzi, lumea este în așa fel că principalele blocaje ale functionarii îmbunătățite a creierului sunt dezechilibrele nutriționale și toxicitatea cu metale grele. Toxinele chimice si radiația de asemenea joacă un rol în anumite cazuri.

Dezvoltarea este:

  • O stare de wellness sau de sanatate extrema
  • Transformarea unei fiinte umane dintr-o creatura in principal fizica intr-una de o natura mai energetica, sau unii ar spune spirituala. O fiinta umana dezvoltata are in continuare un corp fizic, dar acesta nu mai este asa de delicat si functioneaza mult mai bine.
  • Transformarea unei fiinte umane din a fi un efect al vietii in a deveni o cauza a vietii. In acest sens, un om dezvoltat invata sa fie un creator sau o cauza a vietii.
  • Amplificarea unor abilitati ascunse si putin cunoscute ale corpului uman. Acestea includ cresterea campurilor energetice subtile umane descrise in unele carti ca aura. Acesta este un proces fiziologic precis cu etape bine definite si cu o succesiune de evenimente fixa
  • Dezvaluirea intregului potential al unei fiinte umane
  • Cresterea monad-ului, un cuvant care inseamna aspectul nepieritor sau spiritual al unei persoane

Citeste mai multe despre dezvoltare in articolul Introducere in Dezvoltare

Metode de dezvoltare sau tehnici de evolutie spirituala

Multe metode exista pentru a promova si facilita dezvoltarea. Acest articol discuta cateva dintre ele, si de ce noi le recomandam sau nu.

Singura metoda de dezvoltare pe care o recomandam la acest moment este urmarea programului de nutritie si stil de viata oferit de Practicienii Aprobati. Acestia sunt listati la acest link: Approved Practitioners. Aceasta metoda de dezvoltare este destul de sigura, foarte eficace si poate fi facuta acasa. Este in mare masura despre nutritie, care este unul dintre principalele obstacole care ii impiedica pe oameni sa se dezvolte astazi.

Alte metode de dezvoltare sau evolutie spirituala

Rugaciunea. Aceasta este o metoda foarte straveche si foarte testata in timp. Este necostisitoare, usor de facut, sigura in cele mai multe cazuri, si cauzeaza un stres asupra persoanei in anumite feluri care sunt folositoare. Exercitiul mental Pushing Down Exercise recomandat pe acest site este o forma puternica de rugaciune activa pe care noi o consideram cel mai puternic tip de rugaciune ce poate fi folosit in dezvoltare.

Postul. Aceasta este de asemenea o metoda straveche. Totusi, noi gasim ca nu este deloc o metoda lipsita de primejdie, chiar daca face persoana sa se simta mai bine in unele moduri. Corpurile oamenilor sunt prea secatuite si toxice ca tehnica sa poata functiona bine astazi.
Autorul a lucrat mai multi ani la un centru unde se folosea postul ca metoda de vindecare, si nu a fost impresionat de rezultate. Postul era mai eficient in trecut cand corpurile oamenilor erau mai bine hranite si mai putin toxice. Te rog sa eviti toate posturile mai lungi de cateva zile, cel mult. Asta se aplica posturilor cu sucuri, cu apa, si altele.

Yoga. Aceasta metoda traditionala a fost folosita mai ales in Orient si de obicei in manastiri. Totusi, noi constatam ca astazi oamenii Occidentali de obicei sufera accidentari de tesut moale si alte raniri cauzate de Yoga. De asemenea, aceasta tehnica misca energie subtila in directii gresite, si mai are si alte probleme.
Ca rezultat, nu o putem recomanda. Pentru detalii, citeste Yoga, beneficii si probleme.

Scoli ale misterelor si societati secrete. O societate secreta este un grup de barbati sau femei care se intalnesc in mod regulat, intr-un anumit mod, si studiaza, invata, si pot face ritualuri. Societati secrete si scoli ale misterelor precum Francmasoni, Cavalerii Templieri si altii au ajutat unii oameni sa se dezvolte. Ele sunt mai putin accesibile astazi si nenecesare.

Meditatia. Noi observam ca cele mai multe dintre meditatii nu cauzeaza prea multa dezvoltare, si unele sunt periculoase. Singurul exercitiu mental pe care il recomandam este Pushing Down Exercise.

Religiile organizate. Aceasta este cea mai comuna cale catre dezvoltare in ziua de azi. Persoanei i se da un set de reguli de urmat, carti de citit, poate clase sau servicii de venerare la care sa participe, poate si alte sarcini. Idea este ca daca va urma regulile cu strictete, rezultatul va fi obtinut.
Chiar daca religiile pot fi excelente in multe privinte, ele nu cauzeaza prea multa dezvoltare astazi. Noi credem ca asta se intampla in mare masura pentru ca ele nu insista pe nutritia corecta si pe suplimentele alimentare necesare oamenilor astazi.

Interventii sau intalniri divine sau de alte feluri. Asta inseamna ca persoana e lovita de o raza de lumina, trece printr-o boala serioasa sau un accident in care este aproape de moarte, are contact cu un OZN, poate, sau vede un inger, il aude pe Iisus sau are o viziune, poate. Intreaga viata i se schimba si noi directive sunt date si urmate.
Sunt sanse ca asta sa functioneze, dar este rar. Totusi, trebuie avuta grija. Trebuie intotdeauna folosite ratiunea si intelectul pentru a judeca ghizii sau invatatorii care fac recomandarile. Eu sugerez ca intotdeauna sa se puna intrebarea daca indrumarea este „in lumina lui Hristos”. Daca primesti un raspuns negativ sau nu primesti niciun raspuns, nu asculta sfatul.

Suferinta. Aceasta este o cale comuna care poate cauza ceva dezvoltare. Incercarile ii fac pe multi sa sape mai adanc in ei insisi, sa isi schimbe stilurile de viata, si sa gaseasca resurse pe care nu au stiut niciodata ca le au. Greutatile impun o disciplina cum putine alte cai o fac.
Exemple de incercari includ o boala, dizabilitate, dementa, un defect din nastere, o desfigurare, abuz sau trauma, sau altceva ce provoaca durere.
Aceasta este o metoda neplacuta pentru dezvoltare, si nimeni nu ar alege cu buna stiinta o astfel de cale. Totusi, poate ajuta in aceasta directie. De una singura aceasta tehnica nu este suficienta pentru dezvoltare avansata.

Vegetarianism, hrana cruda (raw) si alte cai dietetice.  Regimurile detetice au fost folosite de mii de ani pentru a ajuta oamenii sa se dezvolte. Astazi, totusi, noi constatam ca dietele vegetariene si dietele raw vegane sunt absolut daunatoare pentru dezvoltare si periculoase pentru ca sunt insuficiente pentru a furniza nutrientii necesari pentru dezvoltare. Va rog sa nu le urmati. Nu functioneaza.

Tehnici „new age” de evolutie spirituala. Acestea includ penduluri, uleiuri esentiale, homeopatie, plante si poate alte metode. Noi gasim ca acestea nu ajuta in dezvoltare, chiar daca par sa ofere alte beneficii.

Droguri, recreationale sau experimentale. Aceasta este o metoda de dezvoltare foarte periculoasa folosita de unii shamani si de altii. Substantele sunt destul de toxice si nu functioneaza bine astazi.

Lasă un comentariu