Tratament depresie

O afectiune foarte comuna ce poate deveni serioasa. Doctorii o definesc adesea vag ca avand patru sau cinci dintre urmatoarele simptome in mare parte a zilei pentru cel putin doua saptamani. Simptomele sunt:

Simptome emotionale

Tristete constanta sau gol interior
Irascibilitate
Neajutorare
Stima de sine scazuta
Sentimente de vinovatie fara motiv
Pierderea interesului pentru activitati preferate inainte

Simptome fizice

Tulburari de somn
Lipsa de energie sau oboseala
Schimbari semnificative de greutate sau apetit

Deși aceste simptome pot părea vagi, atunci când descoperi știința echilibrării biochimice, cauzele pentru multe cazuri de depresie devin foarte clare. Înlăturarea acestor cauze face ca sentimentele de depresie să se ridice adesea în câteva săptămâni sau luni, făra a avea nevoie de tratament medicamentos, hormonal, plante medicinale sau alte intervenții precum consiliere.


O analiză minerală tisulară a părului interpretată corect poate identifica cel puțin zece cauze pentru depresie și poate indica pașii necesari pentru corectarea lor. Adesea corecția este destul de simplă, de fapt. Sper că va veni ziua când doctorii vor realiza că în mare parte depresia are la bază dereglări ale bio-chimiei corpului si poate fi corectată folosind un program de echilibrare bio-chimică.

Cauze fizice și chimice ale depresiei

Din experiența mea cu mii de persoane cu sentimente de depresie, de departe cele mai importante cauze sunt dezechilibrele nutriționale. Principalele dezechilibre biochimice si nutriționale asociate cu sentimentele de depresie sunt

1. Lipsa de energie

Multi oameni simt depresie pentru ca sunt prea obositi sau epuizati. Multi au ceea ce noi numim epuizare suprarenala. Depresia este doar modul prin care corpul iti spune ca este prea obosit pentru a mai vrea sa faca ceva.

Corpul este toxic, deficient nutritional, și în general chimia corpului este dezechilibrată în materie de rată de oxidare si raporturile dintre principalele minerale la nivel celular. Acesti indicatori sunt dezvaluiti de analiza minerală a părului. Adesea glandele suprarenale si/sau tiroida sunt foarte subactive.

Acesti oameni trebuie sa tragă de ei de-a lungul vietii, adesea folosind stimulenti precum cafeină, zahăr, îngrijorare sau chiar sa foloseasca furia, „nervii” cum se spune la noi, ca stimulent pentru a putea funcționa. Viața nu e prea distractivă. Asta duce la ganduri negative si emoții negative. Principală fiind depresia.

Celulele corpului literalmente trimit mesaje pe toata durata zilei că corpul nu este în regulă, că nu are chef sa faca nimic, si speranta este scazuta. Totul este mai dificil atunci cand esti epuizat, si intreaga lume pare mohorâtă. Spre deosebire, atunci cand ai așa multă energie încât simti că ai cuceri lumea, depresia este improbabilă. Află mai multe despre acest subiect citind Cum sa iti maresti nivelul de energie natural.

2. Simpla nevoie de mai mult somn si odihna

Asta poate fi o cauză simpla a depresiei asupra căreia trebuie insistat. Cel mai important factor este adesea sa te duci la culcare foarte devreme, pe la 9 seara sau chiar mai devreme. Încearcă să dormi mult mai mult, si vezi daca simptomele te lasă. Daca nu poti sa te odihnesti sau sa dormi bine, ia puțin calciu si magneziu seara, ierburi precum valeriana, sau 5-HTP, melatonina.

Somnul este de o importanta maxima pentru toate aspectele sanatatii, inclusiv gandurile si emotiile tale. Așa ca nu trece cu vederea aceasta importanta si simpla cauza de depresie. Pentru mai multe pe acest subiect, citeste Odihna si somnul.

Corecția depresiei

Corecteaza intreaga biochimie pentru cele mai bune rezultate. Factorii biochimici sunt foarte importanti astazi ca și contribuitori la depresie. Corectarea chimiei corpului, care nu este același lucru cu a folosi remedii simptomatice, este un factor important în corectarea oricarui tip de depresie. Chiar și dacă chimia dezechilibrată a corpului nu este factorul principal, va intensifica efectele psihoterapiei, consilierii si altor terapii.

Lasă un comentariu