Tratament oboseală cronică

Sindromul oboselii cronice este o afectiune foarte comună în toată lumea. Principala caracteristică este o oboseală cronică și inexorabilă care nu se rezolvă cu somn, odihna, o vacanță, sau prin alte mijloace.

Pe langă acest simptom principal, unii oameni acuză și dureri de articulații, probleme de digestie, tulburări de somn, și probleme cu memoria și concentrarea. Toate acestea pot fi secundare oboselii.

Aceeași afecțiune poate avea mai multe denumiri

  1. Sindromul oboselii cronice (CFS)
  2. Encefalomielita mialgica (ME)
  3. Sindromul de oboseala post-virala (PVFS)
  4. Sindromul de oboseala cronica si disfunctie imunitara (CFIDS)
  5. Sindromul de epuizare suprarenală sau oboseală suprarenală

Nu este un diagnostic recunoscut

Deși este o afecțiune comună, nu este un diagnostic recunoscut în prea multe cărți medicale. Asta poate fi frustrant pentru că mergem la doctor, însă doctorul nu înțelege sau recunoaște oboseala cronică.

Răspuns excelent la echilibrare biochimică

Oboseala cronică sau encefalomielita mialgică răspunde extrem de bine la știința echilibrării nutriționale. Nu sunt necesare hormoni, antidepresive sau orice alte medicamente. Acest articol va prezenta pe scurt cauzele, simptomele, si procedurile pentru corecția acestei afecțiuni.

Simptome Sindrom Oboseala Cronică

Așa cum numele sugerează, principalul simptom este o oboseala neînduplecată sau epuizare, chiar daca dormim și ne odihnim bine sau mergem într-o vacanță lipsită de orice stres.

Adesea se suprapune cu alte afecțiuni precum fibromialgia, epuizare suprarenală, hipoglicemie sau nevoia de dulce, hipotiroidism, infectii cronice sau recurente, depresie sau anxietate, poate și altele.

Sindromul oboselii cronice se deosebește de alte afecțiuni prin natura sa de lungă durata, adesea în ciuda încercărilor persoanei de a se trata prin diverse metode conventionale sau naturiste.

Cauzele oboselii cronice

În experiența noastră, cauza este de obicei una multiplă. Asta înseamnă că nu avem un singur factor responsabil pentru această stare. În schimb, ea este rezultatul mai multor factori operând împreună, aceștia fiind

Metale toxice. Acestea sunt intotdeauna un factor, in experienta mea. Ele interferează cu mii de reacții ale enzimelor din corp, unele dintre ele avand legatură cu producția de energie.

Eliminarea a 24 de metale toxice este întotdeauna o prioritate în echilibrarea biochimică. Nu este necesar să știm care din ele este prezent și în ce cantitate. Eu plec de la premiza ca toata lumea are mai mult sau mai puțin din toate. Toate vor fi eliminate în timp urmând un program de echilibrare. Echilibrarea biochimica foloseste în jur de 19 metode diferite pentru a elimina metalele toxice.

Aceasta metoda este mai sigura si mai completă decat folosirea de agenți chelatori de orice fel, chiar si de agenti chelatori naturali precum doze mari de vitamina C, cilantro, chlorella sau zeolit, de exemplu.

Chimicale toxice. Acestea joaca un rol important in unele cazuri. Mulți oameni au fost expuși la zeci de chimicale toxice care pot afecta sistemele de producție de energie ale corpului.

Cu un program de echilibrare biochimica, nu este nevoie sa știm ce chimicale sunt prezente. Sute de toxine vor ieși din corp în propria lor ordine atunci când persoana persistă cu programul.

Carențe nutriționale. Asta este de asemenea o cauza a oboselii cronice intotdeauna prezenta. Cauzele au legatura cu stresul, tulburările de digestie, sau diete necorespunzatoare cu mâncare crudă, de exemplu, sau cu alimente procesate. Mancarea de azi nu este la fel de bogata in nutrienti ca în trecut. Dacă o persoană nu mananca bine, sau este stresată oricare ar fi motivul, digestia este afectată si deficientele nutriționale se dezvoltă cu usurință. Vegetarianismul, postul, sau alte diete extreme înrăutațesc problema în multe instanțe. Eu le-am încercat pe toate și am fost suficient de norocos să mă recuperez complet dupa sindromul de oboseala cronica care a rezultat.

Infectii cronice. În unele cazuri, infecțiile cronice joaca un rol important. Acestea pot fi de primă importanță, dar de cele mai multe ori sunt infecții oportuniste care prosperă pentru ca corpul este prea slabit pentru a lupta cu ele.

Infectii virale comune sunt virusul Epstein-Barr, hepatita B sau C, Virusul citomegalic CMV si chiar HIV in unele cazuri. Infectii fungice includ candida albicans in multe cazuri, si poate alte organisme fungice.

Infectiile bacteriene la dinti, gingii si în alte zone sunt de asemenea comune. Boala Lyme poate de asemenea sa cauzeze sindromul de oboseala cronica sau sa fie numai un organism oportunist care înrăutațește lucrurile, dar care nu este cauza care sta la baza problemei. A doua varianta este mult mai comună.

Epuizare suprarenala si alte dezechilibre ale glandelor. Acestea pot fi de asemenea prezente, desi nu neaparat. Sunt in general usor de identificat folosind analiza minerala a parului, si raspund bine la programele de echilibrare nutritionala.

Folosirea de medicamente sau de droguri recreationale. Este un factor în creștere astăzi. Mulți oameni spun ca problemele lor au inceput dupa ce au luat antibiotice, de exemplu. Unii oameni imi spun ca oboseala cronica s-a declansat dupa o operatie in care s-au folosit anestezice si alte medicamente.

Drogurile recreationale sunt un alt factor in unele cazuri. Drogurile sunt toate otravuri. Nu asculta pe nimeni care îți spune altceva! Capacitatea corpului de a le elimina este limitata, si unele sunt adesea depozitate in ficat, rinichi, creier si în alte zone. De acolo ele continua sa cauzeze probleme. Echilibrarea nutritionala este excelenta pentru a elimina aceste reziduri de droguri, desi poate dura un an sau mai mult.

Stil de viață cu dezechilibre. Sunt cauze obișnuite sau factori de agravare in multe cazuri de sindrom de oboseala cronica. Principalele probleme aici sunt lipsa somnului, culcatul tarziu, grijile financiare sau de alta natura, stresul legat de relatie si atitudini improprii de exemplu victimizare, frici extreme sau depresie. Oricare din ele pot supune corpul la atat de mult stres incat pot perturba functiile normale ale glandelor si digestiei, ducand la celelalte cauze enumerate mai sus.

În cele mai multe cazuri, acesti factori pot fi gestionați cu ușurință odată ce persoana întelege cu adevarat problema și e dispusă să ia măsurile necesare.

Factori mentali si emotionali. Acestia de asemenea joaca un rol de multe ori. Frica intensa sau furia, sau chiar vina pot predispune o persoana la oboseala cronica, in unele cazuri. Uneori, alte stari psihologice precum negativism general, resentimente sau altceva pot contribui.

Stres. Stresul excesiv se suprapune cu factorii de mai sus si irosește energia necesara vindecarii.

Acestea sunt printre cele mai importante cauze pe care le observ. În rare cazuri, oboseala cronica poate fi rezultatul otravirii cu un pesticid sau un medicament sau drog, sau chiar rezultatul unei operatii, un accident sau un alt tip de stresor.

Corectia Sindromului de oboseala cronica

În ultimii 35 de ani, am ajutat mii de oameni sa isi recupereze nivelul complet de energie prin programele de echilibrare nutritionala. Aceasta metoda este extrem de potrivita pentru a corecta majoritatea cazurilor de mai sus de sindrom de oboseala cronica. Multi oameni sunt atat de sătui să fie bolnavi si obositi incat sunt gata sa renunte. Totusi, iti poti recupera energia si vitalitatea, in experienta mea, fara sa folosesti hormoni sau alte medicamente.

Echilibrarea nutritionala este un sistem bazat pe stil de viata si dieta. Asta este extrem de important pentru a corecta componentele dietetice si de stil de viata ale sindromului de oboseala cronica. Gasesc ca acest aspect lipseste in multe abordari holistice. Alte metode adesea pun accent pe folosirea de metode hi-tech si pe multe remedii, si nu acorda suficienta atentie la dieta exacta, cantitatea si calitatea apei baute, si la stilul de viata. Asa ca indemn pe oricine cu sindrom de oboseala cronica sa acorde mai multa atentie la acesti factori.

Siguranta. Echilibrarea nutritionala este extrem de delicată si sigură. Nu se poate spune acelasi lucru despre alte metode de tratament folosite astazi. De exemplu, as avertiza cititorul sa evite folosirea de cortizon precum Cortef si altele.

De asemenea as avertiza impotriva folosirii de orice hormoni naturali, bio-identici sau sintetici precum DHA, pregnenelone, adrenal cortical extracts, testosteron, progesteron si altele. Acestea vor furniza persoanei ceva energie, dar vor deregla delicatul sistem hormonal regulator al corpului si vor face corectia mult mai dificila. Sunt de asemenea scump de analizat si monitorizat.

Cu un program de echilibrare nutritionala, acestea nu sunt necesare decat daca o glanda a fost extirpata chirurgical sau distrusa cu radioterapie.

Lasă un comentariu